Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Jack Spintecatorul era... rus!

In jos

Jack Spintecatorul era... rus!

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 3/3/2011, 02:39Presa din Marea Britanie le-a servit cititorilor o adevarata senzatie: conform declaratiilor Scorland Yard-ului, faimosii sai detectivi au reusit, in sfirsit, sa dezlege enigma lui Jack Spintecatorul, faimosul asasin englez din secolul al XIX-lea. Criminalistii englezi sustin ca acesta a fost un rus!

Dupa cum se stie, intre 6 august si 9 noiembrie 1888, la Londra a fost comis un sir de asasinate. Prima victima a necunoscutului maniac a fost o prostituata de 35 de ani, Marta Tabram. La 31 august, a fost omorita o alta prostituata, Anne Nichols, iar apoi au urmat inca patru asasinate: la 8 septembrie - Ann Chapman, la 30 septembrie - Elisabeth Stride si Catherine Eddows, iar la 9 noiembrie - Mary Kelly.

Toate crimele au avut loc noaptea, intre orele 23.00 si 04.00, in raionul Withchapel si strazile limitrofe acestuia. Desi intreaga politie londoneza era in alerta, patrulind in permanenta pe strazi, asasinul-maniac nu a putut fi prins.

Dupa cum a declarat presei Henry Osborn, inspector-sef la Scotland Yard, conducerea din acea vreme a luat de buna versiunea sinuciderii criminalului-psihopat, deoarece lantul de crime nu a mai fost reluat. Deci cazul a fost inchis, cu toate ca printre suspecti se afla un anume individ, tocmai cel ce s-a dovedit a fi chiar Jack Spintecatorul.

Rusul care a venii sa faca bani la Londra

Iata ce ne fac cunoscut documentele din arhivele politiei londoneze:

Un felcer din Rusia, pe nume Pedacenko, a venit la Londra cu gindul sa cistige ceva bani, pentru a deschide mai tirziu un cabinet particular. In curind, felcerul a inceput sa lucreze la o clinica din East-End. Cind facea cunostinta cu persoane noi, felcerul se prezenta de multe ori sub nume false - Ostrog sau Konovalov.

Felcerul itinerant si asasin

Ceea ce nu a cunosut politia in 1888 au reusit sa afle reprezentantii de astazi ai acesteia: in arhivele politiei franceze (caci felcerul venise la Londra de la Paris) s-au gasit documente ce atesta ca si acolo era banuit de uciderea unei tinere, in acelasi mod in care le-a ucis pe cele sase femei din Londra. Sa fi avut politia engleza aceste date in 1888... Asa insa, la sfirsitul aceluiasi an 1888, felcerul a revenit in Rusia, unde nu s-a facut remarcat cu nimic pina in 1891. Dar in acest an, cuprins de o noua criza dementiala, felcerul a ucis bestial si apoi a dezmembrat si transat cu un cutit o femeie, de data aceasta la Sankt-Petersburg. Dar acum el a fost arestat la locul abdominalei fapte si inchis pe viata intr-o clinica de psihiatrie cu regim sever.

Individul era... mort si venea din Iad

Astfel si-a sfirsit cariera de singeros asasin felcerul Pedacenko - Jack Spintecatorul. A ramas necunoscut mobilul savirsirii acestor crime. Dupa cum scria o revista la inceputul secolului al XX-lea, se pare ca felcerul trecuse cindva prin moarte clinica. Dupa cum ii marturisise el insusi medicului sau curant, Pedacenko era convins ca fusese in iad, de unde revenise mort, doar ca semana cu cei vii. Stapinul iadului si-l facuse slujitor, iar el trebuia sa pregateasca viitoarea domnie a necuratului in lume.

In schimb, acesta i-ar fi promis o existenta vesnica la hotarul dintre viata si moarte. Este drept insa ca, in confesiunile sale pline de aberatii, felcerul nu a suflat nici un cuvint despre aventurile avute in Franta sau Anglia. Abia de curind au putut fi puse cap la cap toate mentiunile arhivelor si a sosit momentul adevarului.

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4822

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum