Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

In Carolina de Sud apar niste flacari enigmatice

In jos

In Carolina de Sud apar niste flacari enigmatice

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 3/3/2011, 02:43

Un fenomen luminos straniu se observa de foarte multi ani in apropierea oraselului Emville din Carolina de Sud.
Lumina enigmatica de pe panta muntelui a fost observata de sute de oameni. David Mall care locuieste la citeva mile de acest loc a facut unele cercetari la inceputul anilor ’80 si a adunat informatii despre fenomen de la alte persoane care l-au vazut.Nu demult, o grupa de cercetare, condusa de Joshua Warren, un tinar de 24 de ani, a reusit sa filmeze acest fenomen. Filmul s-a raspindit foarte repede la nord de Morganton. An cadrele facute cu ajutorul unei camere cu raze infrarosii sint vizibile niste obiecte stralucitoare de forma sferica. Acestea apar, fac un dans pe panta muntelui, iar dupa aceea, asezindu-se intr-un rind ordonat, se indreapta spre virful muntelui. Se pare ca sint foarte asemanatoare cu OZN-urile obisnuite.
Printre altele, David Mall si ceilalti observatori considera ca focurile sferice de pe film nu au nimic comun cu descrierile celor care le-au vazut inainte. Potrivit marturiilor celor care au vazut luminile, fenomenul a reprezentat pur si simplu o pata stralucitoare la poalele muntelui. A aparut de asemenea presupunerea ca filmul video al lui Warren nu este decit un fals.

Despre focurile de pe acel munte se vorbeste chiar si in miturile indienilor cherokee, de unde reiese ca acest fenomen s-a observat in acest loc din cele mai vechi timpuri. Potrivit legendelor cherokee, focurile sint sufletele razboinicilor care au disparut pe munte in timpul luptei dintre triburile aborigenilor si care acum se alearga unele pe altele fara sa isi gaseasca linistea. Alte legende spun ca acestea sint niste faclii in miinile fantomelor fetelor indiene, care au murit ucise fiind de logodnici.
In zilele noastre, focurile de pe muntele din Carolina de Sud au devenit o parte de neinlaturat a folclorului contemporan. An anul 1960 a fost scris un cintec care se numeste Legenda focurilor de pe munte.

Expertii care au studiat filmul lui Joshua Warren au spus ca deocamdata nici una dintre teoriile existente – gaze subterane, procese seismice, miraje, fulgere – nu poate explica secretul aparitiei acestor flacari uimitoare.

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4819

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum