Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Dovezi ca Anunnaki sunt o poveste din care se scoate bani

In jos

Dovezi ca Anunnaki sunt o poveste din care se scoate bani

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 4/3/2011, 20:10

Nibiru

Semnificatii Generale ale Evenimentelor inafara Textelor Astronomice

Sensul cuvantului,desigur,este determinat de context; ''Nibiru'' (trasnliterat ca neberu) poate insemna:

1.'' loc de trecere'' sau ''taxa de trecere''- In Epopeea lui Ghilgames citim de exemplu ''Straight este punctul de trecere a frontierei(nibiru,o poarta de acces) si ingusta este calea care duce la aceasta''.In acest citat nibiru este un sat,numit ''Ne-bar-tiAsh-shur''(punctul de trecere in Asur)
In textul “shiqil kaspum sha nebi-ri-tim” nibiru este o taxa de trecere,platita in argint,de barcangii.
In texul "A-ra-mu Bab nakirma ni-bi-ri sha itsbat GN" se refera la inamicii militari,sirienii care,sfidatori,au luat pozitie la punctul de trecere.
Cred ca "ideea radacina" din grupul de cuvinte Nibiru si forma sa în sensul de a insemna loc de trecere este evident.

Cuvantul Nibiru,ca referindu-se la un corp astronomic

In continuare este o lista a cuvantului ''Nibiru'' in texte si contexte astronomice.

''d'' subscriptat-semn cuneiform pentru "dumnezeu" (Dingir), si asa "neberu" se poate referi la un zeu(de reamintit ca vechii sumerieni asociau zeii cu corpuri ceresti)

''MUL'' subscriptat-semn cuneiform pentru "stea" (si asa "neberu" este o stea)

Veti observa ca ''Nibiru'' este precedat si de ''d'' si de ''MUL'' iar asta rezulta ca este mentionat ca o zeitate sau ca o stea.La fel cum si Sitchin mentioneaza in diferite ocazii,ca oamenii din antichitate indentificau stelele si planetele cu zeii.Acest lucru este un motiv pentru care, chiar si în Vechiul Testament, fiii lui Dumnezeu sunt mentionati ca stele.Nibiru a fost conderata pe rand ca planeta(in special Jupiter dar si Mercur),un zeu(in special Marduk).
Un lucru este sigur,din texte:Nibiru nu a fost identificat ca o planeta dincolo de Pluto


The Nephilim

Dl Sitchin sustine ca termenul "Nephilim" înseamna "cei care au venit de sus" sau "cei care au coborât pe pamânt" sau "oameni cu rachete de foc"
Aceste traduceri, desigur, servesc scopul lui - pentru a vedea Nephilimii ca astronauti antici.Ca atare,este greu sa se supraestimeze importanta muncii lui Sitchin aici - daca el se inseala in privinta sensului cuvantului Nephilim,toata teoria lui cade.

Greselile lui Sitchin

Sitchin spune ca ''nephilim'' vine de la cuvantul ebraic ''naphal'',prin care se traduce in ''a cadea''.Dupa aceea el forteaza sensul ''de a veni in jos'' in ''de a veni in jos de sus''.In forma in care il gasim in bibilia ebraica,nephilim vine la cuvantul naphal.Forma ''nephilim'' nu poate insemna ''cei cazuti''(ortografia ar fi nephulim).Deasemnea ''nephilim'' nu inseamna ''cei ce cad'' (ortografia ar fi nophelim).Singura modalitate in ebraica de a obtine ''nephilim'' din ''naphal'',privind regulile morfologice ebraice,este sa presupunem substantivul naphil si sa il pluralizam.Spun "presupun", deoarece acest substantiv nu exista în ebraica biblica -exceptia cazului în care il mentioneaza Geneza 06:04 si Numeri 13:33,cele 2 referinte la ''nephilim''.Cu toate acestea,in aramaica,substantivul ''naphil'' exista si inseamna urias,facandu-l usor pentru a vedea dc Septuaginta(traducerea greaca a bibliei ebraice) traduce ''nephilim'' in urasii.

Aveti aici o traducere din aramaica a cuvantului naphil:Dupa cum s-a mentionat mai sus, Sitchin doreste sa sustina ca termenul ''nephilim'' înseamna "cei care au coborât din ceruri", astfel încât el sa poata transforma termenul ''nephilim'' in anticii astronauti.Nu numai ca acesta confunda doua caractere din Geneza 6 (fiii lui Dumnezeu si ''nephilim'' nu sunt aceiasi,ei sunt grupuri diferite),dar este o imposibilia traducerea cu privire la gramatica ebraica biblica.Verbul ''a merge jos'' in ebraica nu este ''naphal'' ci ''yarad''.Verbul ''naphal'' poate insemna ''a veni'' doar cu o singura conditie:trebuie sa apara in forma ''hiphil''(forma cauzala).

Anunnaki

Aveti aici un filmulet care va explica cum sta treaba cu Anunnaki:


Sumerienii cunosteau 12 planete?


Fanii lui Sitchin vor recunoaste urmatorul sigiliu ''VA 243''In discutia care urmeaza va voi demonstra ca sigiliul VA 243 nu suporta in niciun fel teoria lui Sitchin ca sumerienii cunosteau 12 planete:

1. inscriptia din stanga sus a sigiliului,nu zice nimic de planete.
2. pretinsul soare de pe sigiliu nu este soarele.Sumerienii foloseau steaua pentru a simboliza soarele.
3. in cazul in care acel soare nu este soarele,atunci ce sunt punctele din jur?punctele sunt stele,ilustrate de sumerieni ca fiind Pleiadele.Pleiadele erau cele mai descrise in arta sumeriana.

Sigiliul VA 243 poate reprezenta 3 lucruri:

A. poate evidentia o zeitate sau o stea speciala asociind-o cu alte stele.
B. Mai probabil este ideea ca steaua centrala reprezinta o zeitate care are o asociere cu fertilitatea,deoarece descriptia descrie o jertfa facuta de un adorator unui zeu situat pe scaun.
C. deoarece steaua este inconjurata de alte stele,ar putea reprezenta zeul pincipal al consiliului divin sumerian.

Inscriptiile sigiliului VA 243VA243 are trei linii de texte ("linia 1" este, de fapt repetata pe ambele parti ale sigiliului)

Linia 1 = dub-si-ga “Dubsiga”[un nume personal al unei persoane puternice]
Linia 2 = ili-il-la-at “Ili-illat''[un alt nume personal,dar de data aceasta a proprietarului sigiliului]
Linia 3 = ir-su “dein Knecht”[ ''robul tau'' in germana]

Deci inscriptia completa inseamna: “Dubsiga, Ili-illat, your/his servant.” si nu are de a face deloc cu astronomia sau cu planetele.

Mai jos aveti o imagine cu simbolul soarelui la sumerieniSHU.MU=rachete spatiale?


Intelesul cuvantului MU

La paginile 140-143 din cartea ''a 12 planeta'' vedem ca dl. Sitchin spune ca termenul sumerian ''MU'' inseamna un obiect oval,care se ridica drept.Dl. Sitchin nu citeaza niciun dictionar sumerian pentru aceste afirmatii.

MU in sumeriana inseamna cer sau o portiune de cer.

Intelesul termenului SHU.MU

Dl Sitchin continua sa pretinda (p. 143) ca silaba sumeriana MU a fost adoptata în limbile semite ca "Shu-MU", pe care el o traduce ca "ceea ce este un MU" (prin implicatie, "ceea ce este o racheta spatiala'').
Se presupune ca, "Shu-MU", a fost transformat în akkadiana ''Shamu'' si in ebraica biblica ''Shem''. Vom lua în considerare cuvântul akkadian in primul rând, si apoi cuvântul ebraic.
Oare termenul akkadian ''shamu'' provine de la termenul lui Stichin ''SHU.MU''?Aveau sumerienii un cuvant care insemna ''acesta este un MU''?Contrat dl. Sitchin,termenul akkadian ''shamu'' nu deriva de la ''SHU.MU'',iar ''shamu'' nu inseamna ''acesta este un MU''.

In al doilea rand nu exista in textele sumeriene si akkadiene ca ''shumu'' sa se traduca racheta sau racheta de foc in forma de oval.Puteti vedea in filmuletul urmator: http://www.sitchiniswrong.com/shumu/shumu.html

Intelesul termenului ME


Pentru a începe argumentul sau, Sitchin citeaza urmatoarele linii dintr-un text fara nume (p. 130; de ce nu a dat sursa?).Textul este cel mai probabil de la Pogorârea Inannanei:

''Ea (Inanna)a plasat SHU.GAR.RA pe ei capul.

Ea a aranjat blocheaza întuneric de par pe fruntea ei.

Ea a legat perle mici de lapis în jurul gâtului ei.

Si-a lasat fir dublu de bile sa cad la piept,

Si-a înfasurat haina regala (pala) în jurul corpului ei.''

Desi cuvântul "ME" nu este în acest text, Sitchin insista asupra faptului ca SHU.GAR.RA este o casca spatiala. Obiectul este cu siguranta, un anumit obiect de acoperit capul,cum este evident de la inceput ca Sitchin reproduce în cartea sa (p. 132). Ca este vorba de calatorii în spatiu este o inventie, pe baza unor legaturi presupuse între acesta si un pasaj, el citeaza pe pagina 136, care descrie ME cu care Enlil se incheie la corp, obiecte pe care Inanna le poarta pentru calatoriile sale în "barca din Rai" (pentru Sitchin,uneltele de spatiale sau un costum spatial). Enlil o anunta pe ei:

''Ai ridicat ME

Ai legat ME la mâinile tale

Ai adunat ME

Ati atasat ME la sân

O regina a tuturor ME, O lumina radianta

Cine cu mâinile ei prinde sapte ME''

Unde este partea cu calatoria spatiala,care vine cu interpretarea lui Sitchin a termenului ''Boat of Heaven'' in care Inanna conduce MU.Inanna isi ia ME,in calatoria ei in MU.Fireste interpretarea lui Sitchin de mai sus depinde doar daca termenul ''MU'' este un obiect zburator,lucru pe care chiar si mesopotamienii l-ar nega.

Concret textul in care Inanna doreste sa posede ''ME'' a lui Enki se poate referi la:
A. idei abstracte, cum ar fi conducerea,adorarea,tronul de domnie, necinste, sarutari,stingerea incendiilor
B.activitati cum ar fi,sexul,prostituia,calomnia,jaful,
C.obiecte de beton,o rochie neagra,par,descendenti.

Ce treaba ar avea sexul cu calatoria in spatiu?dar parul?dar cu spalatul.etc

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4819

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum