Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Despre modul în care FRANCMASONERIA caută să distrugă ROMÂNIA!

In jos

Despre modul în care FRANCMASONERIA caută să distrugă ROMÂNIA!

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 4/3/2011, 20:26

Mod de organizare

Francmasoneria este organizată în loji care au diferite denumiri şi aparent se luptă între ele. Astfel putem întâlni denumiri ca Francmasonii fără şorţ, Lojile albastre, Grand Orient, Ritul Scoţian Antic şi Acceptat, Loja Naţională Română, Loja militară Cairo, loji parlamentare, loja italiană Propaganda Due, Rotary Club, Lions Club, Ritul York, Clubul celor 500, Clubul de la Roma, B'NAI B'RITH, Consiliul celor 33, Consiliul celor 13, Majestic 12, etc.


Scopuri


Scopul ascuns al Francmasoneriei este dominaţia asupra întregii planete, întemeierea unei republici mondiale cu desăvârşire laică, condusă de francmasoni cu o omenire îndobitocită de mizerie şi de patimile inferioare dezlănţuite. Scopurile principale pe care ei intenţionează să le realizeze până în anul 2050, sub numele generic de Noua Ordine Mondială, sunt:

1) Stabilirea unei Noi "Ordini" Economice Internaţionale, sub directul control al unui organism francmasonic mondial.
2) Stabilirea şi impunerea necondiţionată a unui guvern mondial francmasonic care va fi manipulat din umbră de Noua Ordine Mondială.
3) Stabilirea viitoarelor State Unite ale Europei ca aşa-zisă naţiune dominantă, guvernată de guvernul mondial.
4) Alegerea şi impunerea unui rege planetar unic, iniţiat de maeştrii francmasoni, pentru a conduce guvernul mondial.
5) Crearea şi promovarea unei aşa-zise "religii mondiale" care va coordona toate religiile pământului ("religia" satanică) care va avea în frunte un fel de pontif mondial.

Sloganuri francmasonice

"Prin haos la ordine"

"Politica şi morala nu trebuie să aibă nimic comun"

"Dreptul constă în forţă"

"Toţi pentru unul şi unul pentru toţi"

"Scopul francmasonic justifică întotdeauna mijloacele"

"Democraţie, libertate, egalitate, fraternitate"

"Dreptul trebuie să fie al celui mai tare"

"Mulţimea este oarbă şi de aceea poate să fie uşor manipulată de francmasoni"

"Creştinii sunt în general naivi, proşti şi mici"

"Libertatea este o idee himerică"

"Oamenii politici creştini sunt nişte păpuşi de paie în mâinile maeştrilor sionişti"

"Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni"Modalităţi de realizare a scopurilor ascunse în următoarele domenii:


ECONOMIC


Mişcarea Sionistă care conduce din umbră toate lojile masonice (chiar dacă aparent acestea se luptă între ele pentru supremaţie) acţionează prin sistemul bancar mondial sionist Rotschild/Rockeffeller pentru îmbogăţirea fără limite şi fără scrupule a membrilor sionişti şi sărăcirea celorlalţi oameni, indiferent de rasă şi naţionalitate. Iată ce spune în acest sens unul din liderii masoni sionişti David Rockeffeller: "Suntem în pragul unei transformări globale. Trebuie să declanşăm o criză majoră (economică, militară, politică, socială, educativă, religioasă) şi toate naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială

Pentru aceasta creează mari monopoluri particulare (Rotschild, Rockeffeller) care să fie rezervoarele imenselor bogăţii ale lumii, provoacă crize economice ca să destabilizeze statele lumii sustrăgând banii depuşi acolo, acumulează mari capitaluri private care au fost sustrase din circuitul bancar al statelor silind astfel aceste state să ia bani de la Banca Mondială, F.M.I. (instituţii create organizate şi coordonate de mişcarea Sionistă) sub formă de credit şi să accepte condiţii aberante care duc statele respective la haos. Creditele impuse de F.M.I. împovărează statele cu procente imense care le transformă în sclavi fără voinţă.

Nu întâmplător, pe clădirea FMI este aşezat simbolul satanic, 666! Acest aspect demonstrează o dată în plus că planurile satanice inspiră şi susţin activitatea FMI.


În "Jurnalul Naţional" din 22 aprilie 1997 Preşedintele Comisiei de agricultură din Senat, Triţă Făniţă afirmă că: "Subarendarea pământului de către străini poate face iobagi din ţăranii români. Ei (străinii) pot arenda suprafeţe mari de teren pe care apoi îl pot subarenda ţăranilor, făcând din aceştia iobagi."

Este evident că se urmăreşte ca prin condiţiile aberante impuse de FMI, Banca Mondială, Uniunea Europeană şi NATO să se creeze haos în această ţară! Ne întrebăm de ce sunt acceptate aceste condiţii de cei care au jurat că vor apăra interesele şi integritatea României?

Ceea ce se urmăreşte să se realizeze la ora actuală în România de către mişcarea Sionistă prin oamenii politici cooptaţi în francmasonerie s-a realizat în anii trecuţi în Grecia. La ora actuală, întreprinderile greceşti care au fost cumpărate de investitori străini (manipulaţi de mişcarea Sionistă) sunt închise şi Grecia a devenit piaţă de desfacere pentru produsele realizate în exteriorul ţării!


Pentru a se îmbogăţi membrii mişcării Sioniste acţionează după principiile următorului sistem:

1. creează conflicte şi chiar războaie (războiul de secesiune din America, primul război mondial, al doilea război mondial, războiul din Vietnam, războiul din Golful Persic, războiul din Iugoslavia) în care creştinii (goimii sau "dobitoacele creştine" cum îi numesc membrii mişcării Sioniste pe creştini) luptă unii contra altora, generând suferinţă, foamete, sărăcie, mizerie, boli, moarte, haos;
2. nu apar la vedere ca autori ai conflictului respectiv;
3. băncile sioniste susţin cu bani toate părţile beligerante pentru ca apoi să ceară dobânzi imense celor care au fost împrumutaţi, îmbogăţindu-i astfel pe membrii mişcării Sioniste;
4. apar apoi ca o instanţă împăciuitoare, care doreşte terminarea conflictului;
5. în urma haosului astfel format de ei din umbră, impun condiţii statelor care au participat la respectivul conflict, emit pretenţii asupra unor teritorii ale statelor respective (în ce priveşte România vezi "Ultimatumul ruşilor" şi Dictatul de la Viena).


SOCIAL - DEMOGRAFIC

Mişcarea Sionistă internaţională generează haos finanţând, susţinând şi răspândind: drogurile, alcoolul, tutunul, pornografia, prostituţia, homosexualitatea, desfrâul, viruşi mortali (SIDA, Ebola), violenţa, crimele, terorismul, conflictele interetnice. O carte publicată în S.U.A. de eminentul savant doctorul Horowitz "Emerging Viruses" demonstrează faptul că virusul SIDA a fost fabricat intenţionat în laboratoarele americane, începând cu experimentele asupra viruşilor de cancer spre sfârşitul anilor '60. Analizând documentele "declasificate" şi contractele semnate de National Cancer Institute, dr. Horowitz este profund convins că SIDA a fost răspândită în mod intenţionat prin vaccinurile contra poliomielitei şi hepatitei. Această carte incriminează cele mai mari instituţii medicale americane şi pe cei mai mari cercetători care au fost manipulaţi pentru a crea agenţi biologici capabili să distrugă sistemul imunitar în contul NCI şi a Ministerului de apărare la sfârşitul anilor '60.

Dr. Horowitz demonstrează că virusul SIDA a apărut subit şi simultan în timpul campaniilor de vaccinare în cadrul unor populaţii bine determinate, în zone geografice şi culturale atât de diferite precum SUA (vaccinările contra hepatitei la homosexuali) şi Zair sau Haiti (campania contra variolei).

În România s-a constatat acelaşi fenomen şi anume harta cu copiii care au fost infectaţi cu SIDA se suprapune exact peste harta vaccinării copiilor împotriva hepatitei de tip B! Trebuie precizat faptul că România este pe primul loc în lume în ceea ce priveşte numărul de copii bolnavi de SIDA!
De asemeni s-a constatat că vaccinul împotriva hepatitei B care a fost refuzat de Ministerul Sănătăţii din Franţa (pe motiv că nu sunt bani pentru campania de vaccinare) a fost acceptat de fostul ministru al sănătăţii I. Mincu şi campania de vaccinare din România a fost sponsorizată de organizaţia masonică Rotary Club

Activitatea Mafiei este ghidată şi controlată tot de membrii mişcării Sioniste. De asemenea, tot ei manipulează mass-media (presa, radio, televiziunea), generând printr-un anumit gen de reclame, publicitate, articole şi emisiuni diabolic concepute, dezinformarea şi manipularea marilor mase de oameni. Prin sisteme de tip Mind Control (controlul minţii) se induc în minţile oamenilor idei eronate, psihoze, obsesii, devieri psihice, amplificându-se astfel numărul celor care comit fapte antisociale, crime sau se sinucid.

Din tot ce se petrece la ora actuală în România reiese că această ţară este supusă unui cumplit război economic şi psihologic. Din păcate, datorită ignoranţei, românii nu-şi dau seama de modul în care sunt atacaţi psihologic şi din această cauză nu se pot apăra lăsându-se astfel manipulaţi şi conduşi ca o turmă. Mişcarea Sionistă urmăreşte constant să acţioneze în România în conformitate cu secretele sale "Protocoale".

"să nu uitaţi că pământul României a fost ales ca loc de pace pentru neamul lui Dumnezeu (care sunt românii). Nimic nu este mai rău decât împlinirea acestei profeţii pentru copiii lui Israel. Tocmai de aceea trebuie să luptăm şi să cucerim pământul făgăduinţei (România)".

"Noi (Sioniştii) şedem acum în umbră cu organizaţia noastră secretă. Marile puteri nu mai pot hotărî acum nici cel mai neînsemnat acord fără ca noi să nu luăm parte. Autoritatea va trece în stradă adică într-un loc public şi noi ne vom însuşi!... Pentru a pune mâna pe opinia publică trebuie să o derutăm cu zvonuri contradictorii astfel încât creştinii obosiţi, să renunţe la a mai face politică! Acesta este primul secret. Al doilea secret constă în a înmulţi aşa de tare defectele poporului (alcoolismul, homosexualitatea, corupţia, dezbinarea, dependenţa de droguri, obiceiurile rele, pasiunile) încât să ajungă să nu se înţeleagă unii cu alţii!... Atunci vom avea puterea."


În protocoale se vorbeşte despre fabricarea şi răspândirea (de către francmasoni) unei boli asemănătoare virusului SIDA. "Astfel neamul ales (Sioniştii) şi-a împlinit făgăduinţa! Înmulţirea dobitoacelor creştine trebuie stopată."

"Cel mai bine aperi un adevăr declarându-l fals. Procedând astfel în timp ce ei se ceartă noi ne vedem de treabă!"

"Noi am ordonat uciderea informaţiei"

"Aşa vom supune şi presa, care va fi o forţă!... Mai întâi ea va cădea în mâinile celor îmbogăţiţi şi prin ei în mâinile puterii noastre (Sioniştii). Imbecilii care vor crede că repetă opinia unui ziar independent vor repeta părerea noastră (a Sioniştilor) sau pe aceea care ne place nouă."

"Nevoia pâinii zilnice îi va face pe creştini să tacă şi îi va transforma în servitori umili!".

"Dobitoacele creştine vor fi atrase în armata vizibilă a lojilor masonice pentru a deruta încrederea fraţilor lor!".

"Dacă strică o parte din maşinăria Statului, Statul se va îmbolnăvi ca şi corpul uman şi va muri!".

POLITICA

Mişcarea Sionistă urmăreşte să conducă oamenii acestei planete manipulând guvernele tuturor ţărilor lumii şi toate partidele politice. De asemenea, tot ei sunt autorii unor sisteme unice şi absolute de control mondial (O.N.U., UNESCO, Uniunea Europeană, N.A.T.O., F.M.I., Banca Mondială) prin care impun condiţii aberante popoarelor lumii pentru a crea haosul ce va duce la aşa-zisa Nouă Ordine Mondială (de exemplu României i s-a impus să legifereze homosexualitatea pentru a intra în Uniunea Europeană!). Deşi francmasonii susţin că nu se amestecă în politică există nenumărate dovezi că ei manipulează guvernele tuturor ţărilor lumii. În ceea ce priveşte România vă facem cunoscut următoarele:

în "Evenimentul zilei" nr. 1466 din 22 aprilie 1997 senatorul Radu Timofte avertizează: "masoneria are tendinţa să ocupe toate funcţiile importante în Stat din România.
"Este de remarcat că atât preşedintele Comisiei Senatoriale de Apărare cât şi ministrul apărării Victor Babiuc sunt masoni şi probabil că sunt mulţi alţii nu doar în ministerul respectiv ci şi în celelalte. Mi-e teamă însă că aceşti aşa-zis "fraţi" nu urmăresc altceva decât de a pune mâna pe tot ceea ce înseamnă putere în Stat aşa cum au reuşit în alte ţări. Mi-e teamă că vom ajunge într-o zi să fim conduşi numai de către cei care fac parte din organizaţii şi atunci s-a dus naibii şi identitatea noastră naţională şi tot ce înseamnă cultură şi tradiţie românească."

Deputatul Vasile Matei spune de asemenea că miniştrii Victor Babiuc şi Adrian Severin sunt masoni.
"Din punctul meu de vedere cred că nu este firesc şi normal ca dintr-o comisie ce controlează activitatea SRI care este prin excelenţă un serviciu secret să facă parte un om care în acelaşi timp aparţine unei organizaţii masonice internaţionale cu scopuri oculte care intră în contradicţie cu interesele României. Şi dacă ne gândim bine conform legii Mârzescu, partidul comunist din acea vreme a fost scos în afara legii exact din cauza apartenenţei la o organizaţie internaţională, Internaţionala comunistă, care era de esenţă masonică. Deci voi cere să dea explicaţii în legătură cu prezenţa lui Corneliu Ruse în comisia SRI şi într-o lojă masonică ca şi examinarea aspectului referitor la o asemenea posibilitate conform legii siguranţei naţionale şi Constituţiei. Dacă facem paralela între ceea ce a însemnat masoneria pentru Italia loja masonică "Propaganda due" şi ce complicaţii politice a avut activitatea lui Ligio Geli putem să ne gândim că apartenenţa la masonerie şi implicarea în activitatea politică executivă în România poate fi extrem de periculoasă."

- Radu Chesaru, fondatorul "Vulturului Brâncovenesc afirmă: "m-am retras din Partidul Alianţa Civică datorită orientării sale masonice."

-Alexandru Paleologu, francmason de dinainte de război, om politic a declarat în presă: "De când m-am apropiat mai mult de Dumnezeu nu mă mai consider francmason."

- În ziarul "Jurnalul Naţional" de vineri 14.02.1997 se afirmă: "Costel Iancu, Suveranul Mare Comandor, declară: <<Statul român ne-a recunoscut încă din 1990. Masoneria trebuie să devină politică de stat, aşa cum s-a întâmplat în S.U.A."


Pentru a exemplifica ce spune senatorul Radu Timofte în legătură cu jurământul masonic vom prezenta în continuare conţinutul acestui jurământ:
<<Jur, în numele Arhitectului Suprem al tuturor lumilor (Satana) să nu descopăr niciodată secretele, semnele, cuvintele, învăţăturile sau practicile francmasoneriei şi să păstrez tăcere veşnică asupra lor. Făgăduiesc şi jur să nu trădez niciodată nimic din acestea nici prin scris, nici prin grai, nici prin gesturi, nici să pun altcineva să scrie, să litografieze, să graveze, să tipărească ceva, să nu dau în vileag în vreun fel ceea ce mi s-a descoperit până în această clipă sau mi se va descoperi în viitor. Dacă ni mă voi ţine de cuvânt, mă oblig să mă supun la următoarea pedeapsă:
- să mi se ardă buzele cu fier înroşit
- să mi se taie o mână
- să mi se smulgă limba din gură
- să mi se reteze gâtul
- cadavrul meu să fie spânzurat în lojă în timpul primirii unui nou frate, iar după aceea să fie ars şi cenuşa aruncată în vânt>>

MILITAR

La ora actuală nu se mai pune problema unei agresiuni militare cu armament clasic sau nuclear deoarece acum se acţionează numai printr-un război economic şi psihologic. Este aberant să ne mai păcălim că integrarea în blocul NATO ar asigura o protecţie militară în cazul unei agresiuni cu arme clasice sau nucleare pentru simplul motiv că cei care au declanşat până acum războaiele clasice (mişcarea Sionistă internaţională) nu mai acţionează în acest fel şi folosesc povestea cu blocul NATO pentru a impune condiţii economice aberante ţărilor pe care vor să le subjuge în acest fel.

Membrii mişcării Sioniste cunosc faptul că în următorii ani după realizarea unei armate unice în cadrul Uniunii Europene, blocul NATO nu va mai avea nici un rol în Europa. Blocul NATO va deveni atunci o poliţie intercontinentală şi un organ de represiune internaţional. În aceste condiţii ne întrebăm oare de ce oamenii politici români se străduiesc atât de mult să integreze România în NATO, acceptând pentru aceasta condiţii aberante care se impun României pentru distrugerea acesteia. În condiţiile în care integrarea în NATO ar costa România peste 24 miliarde de dolari (bugetul României pe 5-6 ani), iar acţiunile militare pe care România va fi obligată să le întreprindă în alte ţări (vezi acţiunea din Albania) în scopuri străine intereselor poporului român, vor costa sute şi sute de milioane de dolari ar trebui ca guvernanţii şi poporul român să se gândească mai bine dacă este în interesul României să intrăm în NATO!

JUSTIŢIE

În cadrul justiţiei francmasoneria a urmărit să coopteze avocaţi, judecători, procurori în lojele masonice şi de asemenea în cadrul Ministerului de Justiţie, a urmărit să infiltreze cât mai mulţi francmasoni pentru a genera haosul care există la ora actuală în justiţie. Astfel, nu întâmplător, judecătorii sunt foarte prost plătiţi, au sute de dosare de rezolvat, procesele se întind pe ani de zile datorită birocraţiei judiciare, dreptul juridic este utilizat în mod intenţionat echivoc, legile, prin modul în care sunt formulate, permit interpretarea lor în funcţie de anumite interese etc.

CULTURAL - ARTISTIC

Mişcarea Sionistă internaţională urmăreşte prin orice mijloace distrugerea tradiţiilor cultural-naţionale şi a identităţii naţionale de neam. Modifică tradiţia poporului respectiv şi ierarhia valorilor.

Finanţează, promovează şi susţine muzica, pictura, sculptura satanică, generând astfel în oameni rezonanţe malefice, demoniace. Mişcarea Sionistă prin reprezentanţii săi masoni măsluieşte istoria şi dovezile lingvistice, îndoctrinează tineretul în spirit Satanic, folosind pentru aceasta în special muzica satanică de tip metalic rock.

IDEOLOGIE - FILOZOFIE


Baza ideologică a mişcării Sioniste este următoarea:
"Studiul zilnic al Talmudului la evrei începea de la zece ani pentru a se sfârşi odată cu viaţa." (A. Dormesteter, L. cit. pag. 393)

"Cei ce se măgulesc că prin ajutorul Bibliei vor cunoaşte religia noastră sunt într-o desăvârşită ignoranţă... Cărţile talmudice sunt acelea după care se organizează viaţa religioasă a evreului, de la prima respiraţie până la ultimul suspin." (Singer, citat de Mislin în Les Saints Lieux, T.III pag.549 şi de A. Soubin în Le Talmud, pag.5)

Iată ce afirmă acum despre Talmud un alt evreu, haham convertit la creştinism: "Talmudul este codul complet, civil şi religios al Sinagogii... El este codul care reglementează, până în momentul actual comportamentul evreilor" şi pentru care ei au un respect religios, ce merge până la fanatism. (Drach, L. cit. T.I., pag.164 - vezi Mousseaux, Le juif, c.IV, pag.87)

Talmudul hărăzeşte numai evreilor întreg pământul cu toate bunurile din lume: "Dumnezeu a măsurat pământul şi a dat evreilor pe goimi (adică pe cei care nu sunt evrei) cu tot ceea ce ei posedă." (Talmud Babli, Tratatul Baba - Kamuna, F.32, c.2 - vezi Rohling, L. cit. pag.63 - cuvântul goi (la plural: goimi) este echivalent cu ghiaur al mahomedanilor şi reprezintă un apelativ de ură şi despreţ.)

"Dumnezeu a dat evreilor putere asupra averii şi vieţii tuturor popoarelor." (Albo, Sepher. i.k., f.3 - c.25 - Jakuth - Chimeoni, Ad - Tab, f.83 - c.3, n.563 - Rohling, L. cit., pag.63)

"Israel este ca stăpâna casei căreia bărbatul îi aduce bani. Într-adevăr, fără să îndure greutatea muncii el trebuie să primească bani de la toate popoarele lumii." (Talmud Babli - Traité Pes., f.119 şi Traité Souhérdin, f.110 - Rohling, L. cit., pag.55)

În consecinţă Talmudul dă evreilor dreptul de a fura de la goimi (creştinii):
"Este permis să despui un goi". (creştin) (Talmud Babli - Tratatul Baba - Metzia, f.3 - c.2, Rohling, pag.64)

După Maimonide, perceptul biblic: "Să nu furi" semnifică "să nu furi pe nici un om, adică pe nici un evreu" (Maimonade, Sepher, miz, f.105 - c.2 - vezi Rohling, L cit., pag.64), goimii nefiind oameni. De altfel, când un evreu fură pe un goi el nu face decât să-şi reia avutul său.

După Talmud, "proprietatea unui ne-evreu e ca un lucru părăsit, ca un deşert, ca nisipul mării; adevăratul proprietar legitim este primul evreu care pune mâna pe ea." (Pfefferoku (rabin convertit) Talmud Babli - Tratatul Baba Batra Dissert, psiholog., pag.11 - vezi Rupert, L. cit. pag. 19 şi Baba Metzia, f.114 (edit. Amsterd 1645) citat de G. de Mousseaux - Le Juif, pag.127,128)

După rabinul Solomon Iarchi sau Rachi "averile goimilor sunt ca nişte lucruri fără stăpân şi aparţin primului evreu care pune mâna pe ele". (Rupert, L. cit., pag.19)

De asemenea Talmudul interzice evreului să dea înapoi goi-ului un lucru pe care acesta l-a pierdut.

"Este oprit să dai goi-ului un lucru pe care acesta l-a pierdut... Cel ce dă unui goi obiectul pierdut, nu va găsi iertare înaintea lui Dumnezeu." (Talmud Babli, Traité Souhérdin, f.76 - c.2 şi Tratatul Baba Komuna, f.113 - c.2 - Rohling, L. cit., pag.67).

- Talmud, rugăciunea de dimineaţă: O, Doamne, dezrădăcinează, surpă, dărâmă şi nimiceşte pe toţi neevreii.

- Abarbanei Ad, Isaia V: Numai iudeii înseamnă ceva în lumea aceasta, ei sunt asemănători cu grâul; goimii (dobitoacele creştine) sunt pleava.

- Scheftal Horviz: Sufletul fiecărui iudeu în parte are valoare mai mare înaintea lui Dumnezeu decât sufletul unui întreg popor creştin.

- Abadath Lepkodes (Pasosa Cheleg chajiuchud V, 11b): Fiecare bărbat iudeu este fiu de rege, iar celelalte neamuri sunt sclave.

- Rabi Scheftel (sefatul): Iudeilor li se cuvine numele de om, dar cei nelegiuiţi cum sunt creştinii idolatri îşi atrag originea de la spiritul spurcat şi se numesc porci iar soţiile lor vite încălţate.

- Abarbanel (Benachoth 25b): Poporul ales este demn de viaţă eternă. Celelalte neamuri sunt identice măgarilor. Casele goimilor (dobitoacelor creştine) sunt nişte grajduri de vite.

- Maimonides zis Vulturul Sinagogii (Grittin 57): Poruncit este către datorii lui Israel şi eretici cum este Iisus Nazarineanul şi urmaşii lui să fie omorâţi şi zvârliţi în vâltoarea osândei veşnice.

- Rabbi Salman: Celui mai blând dintre şerpi scoate-i ochii, pe cel mai bun dintre creştini ucide-l.

- John Clayton în The Chicago Tribune: Trotki conduce pe radicalii jidovi spre stăpânirea lumii. Bolşevismul este numai un instrument spre acest plan.

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4822

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum