Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Misterul piramidei lui Cheops

In jos

Misterul piramidei lui Cheops

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 9/3/2011, 04:04

[https://i.servimg.com/u/f67/15/87/47/13/pirami10.jpg[/img]

Un francez pare a fi descoperit mistrerul constructiei Marii Piramide egiptene – Piramida lui Khufu. Piramida pare sa fi fost construita cu ajutorul unei rampe in forma de spirala menita sa inlesneasca transportul blocurilor de piatra pana la locul lor in cadrul constructiei.
Marea Piramida, construita in urma cu 4500 de ani de catre Khufu, supranumit si Cheops, i-a uimit pe cercetatori datorita modului de constructie. Aceasta a fost construita cu ajutorul a 3 milioane de blocuri de piatra.
Dupa opt ani de studiu asupra subiectului, arhitectul Jean Pierre Houdin si-a facut publice studiile care includ chiar si o schita tridimensionala care arata cum a fost construita piramida de la Giza, de langa Cairo.
Cea mai populara teorie a fost aceea conform careia egiptenii, care au lasat foarte putine urme ce ar putea sa ajute arheologii si alti cercetatori sa decodeze secretul constructiei, au folosit rampa externa pentru a construe piramida.
Houdin a afirmat ca a ajuns la aceasta teorie dupa ce a luat in considerare folosirea uneltelor din cupru si piatra, predominante la acea vreme, granitul si blocurile de calcar, locatia piramidei, puterea si inteligenta muncitorilor.
Conform teoriei acestuia , vizibila in mediul virtual in format tridimensional , constructorii piramidei au instalat o rampa externa pe care au folosit-o pentru constructia primilor 140 de metri, apoi acestia au construit o rampa interna sub forma de tirbuson pentru a finaliza ultimii 450 de metrii de structura.
Houdin sustine si ideea conform careia Camera Regelui a fost construita cu ajutorul unui sistem de greutati si contragreutati.
Urmatorul plan al cercetatorului este acela de a-si verifica teoriile cu ajutorul unor teste non invazive.
avatar
OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 5009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum