Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Ştiaţi că…un rus a construit primul elicopter din lume?

In jos

Ştiaţi că…un rus a construit primul elicopter din lume?

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 26/10/2013, 05:00
În timp ce majoritatea pionierilor aviaţiei erau preocupaţi de creşterea vitezei şi realizarea unor fuselaje cât mai alungite pentru a străpunge cerurile printr-un zbor lin, un inventator se concentra asupra altor aspecte. Igor Sikorsky, un american de origine rusă, vrăjitor al aeronauticii, nutrea convingerea că viitorul avionului şi al călătoriilor prin aer îl reprezenta zborul vertical.
Sikorsky nu era primul care lua în calcul această variantă; firma germană Focke-Achgelis a produs un elicopter care a zburat cu doi ani înainte de apariţia primului model al lui Sikorsky, în anul 1939. Însă ideea sa fusese îndelung gândită: el construise un elicopter de jucărie funcţional pe când avea 12 ani, inspirat de o schiţă a lui Leonardo da Vinci, iar primul său aparat, Sikorsky VS-300, a devenit modelul definitiv pentru toate elicopterele ulterioare. Acesta era elicopterul cu un singur rotor, iar ideea a fost acceptată rapid de către toţi producătorii de elicoptere. Aparatul putea fi controlat cu uşurinţă când plutea în aer, decola sau ateriza vertical şi, în plus, putea zbura în spate şi lateral.
În mod straniu, Sikorsky a amânat planurile de producţie în masă a elicopterelor în timpul celui de-al doilea război mondial, pentru a lucra la alte proiecte aeronautice. Însă, în anul 1945, el s-a ocupat de perfecţionarea modelelor iniţiale, creând atât aparate militare, cât şi civile, destinate operaţiunilor de salvare şi de ajutorare, precum şi misiunilor militare desfăşurate în zbor la mică înălţime.

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4971

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum