Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

NASA confirmă: cometa ISON ne va lovi sub formă de praf! Ne vor lovi şi fragmente mai mari din cometă? Pe cer vor apărea misterioşi nori albaştri…

In jos

NASA confirmă: cometa ISON ne va lovi sub formă de praf! Ne vor lovi şi fragmente mai mari din cometă? Pe cer vor apărea misterioşi nori albaştri…

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 27/10/2013, 03:04


 Într-un videoclip foarte interesant realizat şi publicat chiar de NASA, se arată că rămăşiţele cometei ISON vor ajunge pe Pământ nu doar o dată, ci de două ori! În videoclip ni se explică faptul că praful de la cometa ISON va ajunge pe Terra sub forma unor microparticule extrem de fine, aşa că nu ar trebui să ne îngrijorăm. Dar, dacă praful cometar va ajunge aproape cu siguranţă pe Pământ, de unde ştim că fragmente mai mari de piatră nu s-ar putea desprinde din cometă şi să ne lovească? Orice este posibil în acest moment… şi e prima oară când însăşi NASA recunoaşte că această cometă ISON ne va afecta şi pe noi.
 În videoclip, se arată că specialistul Paul Wiegert, de la Universitatea Western Ontario, s-a folosit de un computer pentru a previziona cum va ajunge praful cometar de pe ISON pe Pământ. În jurul datei de 12 ianuarie 2014, Pământul va fi scăldat în praful cometei ISON. Fiecare firicel de praf nu va fi mare de câţiva microni şi ne va lovi cu viteza de 56 de km/s. Întrucât particulele sunt atât de mici, ele se vor opri în atmosfera superioară a Pământului. De acolo, ea va ajunge pe Pământ foarte încet, în câteva luni sau în câţiva ani.

 Totodată, se pare că un alt efect al acestor particule de praf de pe ISON va fi acela că ele vor crea pe cer, din ce în ce mai des, nori noctilucenţi albaştri. Norii noctilucenţi sunt, de obicei, observaţi în timpul verii şi apar la apusul Soarelui. Ei sunt subţiri, par la înalte altitudini (între 76 şi 85 de kilometri deasupra Pământului) şi reflectă lumina Soarelui mult timp după ce acest astru a părăsit linia orizontului.
 Interesant e faptul că indienii hopi din America vorbeau despre sfârşitul lumii adus de o stea albastră “Blue Kachina”. Să aibă legătură conceptul lor cu norii albaştri care se vor vedea din ce în ce mai des în lunile următoare? Ştie NASA mai multe, dar încearcă să ne liniştească?
Ultima editare efectuata de catre OpHaNiM in 13/11/2013, 07:04, editata de 3 ori

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4971

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum