Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Dexcopera [3]

In jos

Dexcopera [3]

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 15/2/2014, 23:15Daca ar exista o gaura dintr-o parte in cealalta a planetei, am putea cadea prin ea, la nesfarsit!


Am putea sa cadem printr-o gaura dintr-o parte in alta a Terrei?
Daca o asemenea gaura ar exista (chestie de science-fiction), raspunsul ar fi DA, am putea (de ce nu?). Oricum, insa, un fenomen foarte bizar ar avea loc: 
pe masura ce ne-am apropia de centrul Terrei, viteza de coborare s-ar accelera, si imediat ce am trece de centru, viteza (de inaltare?) s-ar reduce, pana cand, odata ajunsi ?dincolo?, aproape ca am pluti cand am atinge suprafata. Iar daca nu ar fi nimeni acolo sa ne prinda, toata excursia ar lua-o de la capat si, teoretic, ar dura in jur de 80 de minute.Este plasma cea de-a patra stare a materiei?
Desi, stiintific, inca nu este consacrata asa, nici nu putem spune ca afirmatia ar fi gresita. Daca incalzim un corp solid, acesta se topeste si devine lichid. Daca incalzirea continua, lichidul fierbe si se transforma in gaz. Acestea sunt cele trei stari ?clasice?. Atunci cand procesul de incalzire a gazului nu este intrerupt, in cele din urma electronii acestuia se vor desprinde de atomi si vor forma o mixtura omogena de atomi pozitivi si negativi numita plasma, care se comporta altfel decat starile anterioare.Ce este vopseaua anticatarat?
Unul dintre cele mai moderne si simple mijloace de securitate pentru garduri, vopseaua anticatarat se comporta cumva la fel ca un sos de tomate: pare solida, dar atunci cand pui mana pe ea devine brusc lichida (termenul tehnic este thixotropica). Vopselele obisnuite sunt thixotropice numai atunci cand sunt folosite prima oara, devenind solide intr-o perioada relativ scurta de timp. In schimb, vopseaua anticatarat contine uleiuri speciale, care nu se usuca decat in 5-6 ani.


Fără Dumnezeu nu există scop, valoare sau sens în lume.

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4971

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum