Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Profetii despre Babilonul Secund

In jos

Profetii despre Babilonul Secund

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 28/2/2011, 01:13Sfarsit de secol, sfarsit de mileniu. Sfarsit de lume? Pana acum, fiecare sfarsit de timp a insemnat un nou inceput. Sunt mii de ani de cand oamenii nu inceteaza sa faca scenarii ale Sfarsitului. O data la o mie de ani, teama sfarsitului de lume isi lasa umbra peste locuitorii Terrei. Cei patru cavaleri, lupta Ingerului cu Fiara, intoarcerea triumfala a lui Iisus Christos, Messia. Cuvintele Apocalipsei Sfantului Ioan Teologul de aproape doua mii de ani modeleaza imaginatia oamenilor, iar pe unii ii inspira sa faca noi profetii. Traim in pragul anului 2000, poarta spre Mileniu, cea de a treia mie de ani crestina. Traim inundatii, cutremure, stiute eclipse si intalniri cu comete, traim momentul alinierii planetelor, dar si razboi, si foamete, si boli nascocite parca pentru a-i pedepsi pe locuitorii noilor Sodome si Gomore. Un Babilon Secund. Traim intr-o zodie nucleara, si buna, si rea, traim dezastre ecologice, dereglari climaterice si intalniri de gradul III. Traim acum un timp in care fiecare vrea sa afle, cu un graunte in plus, ce se va intampla. O zodie in care sunt cercetati profetii, o zodie in care sunt din nou deschise cartile de capatai ale omenirii.
Marea teama, dar si intrebarile, sperantele, fantasmele chiar incep sa-si dezvaluie identitatea: anul 2000. Un final deschis, pentru ca in inima fiecaruia dintre locuitorii planetei lumineaza speranta in promisa pace de o mie de ani. Va fi ea platita cu inca un razboi nimicitor?
Guvernarea globala
nu e de bun augur
Apocalipsa 131 Apoi am statut pe nisipul marii. Si am vazut ridicandu-se din mare o fiara cu zece coarne si sapte capete; si pe coarne avea zece cununi imparatesti, si pe capete avea nume de hula.
Marea este un simbol popular pentru popoare, natiuni.
2 Fiara, pe care am vazut-o, semana cu un leopard; avea labe ca de urs si gura ca o gura de leu. Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie si o stapanire mare.
Ce este fiara care se ridica dintre popoare?
Nu e Godzilla, ci un sistem creat de oameni: sistemul global.
Coroanele sunt usor de interpretat ca semne ale puterii.
3 Unul din capetele ei parea ranit de moarte; dar rana de moarte fusese vindecata. Si tot pamantul se mira dupa fiara.
Rana face referire la incercarile popoarelor de destramare a guvernarii globale: amenintari, revolte, razboaie...
4 Si au inceput sa se inchine balaurului, pentru ca daduse puterea lui fiarei. Si au inceput sa se inchine fiarei, zicand: „Cine se poate asemana cu fiara, si cine se poate lupta cu ea?"
Cine e ca sistemul global (pe numele lui Euro, la care au aderat deja 15 natiuni, sau NATO - caci Alianta se extinde pentru a cuprinde cat mai multe natiuni; si apoi, nu se ofera ea sa protejeze cu arma in mana Europa?) Cine sa se lupte cu toate natiunile unite ca-ntr-una? Pentru a afla finalul, continuati lectura Apocalipsei lui Ioan...
Apocalipsa in cuvinte-cheie
Mielul: animal de sacrificiu. In Evanghelia lui Ioan, expresia „mielul lui Dumnezeu" il desemneaza pe Iisus. In Apocalipsa lui Ioan, mielul - simbolul si numele lui Hristos - are un rol capital: „Si am vazut, la mijloc, intre tron si cele patru fiinte si in mijlocul batranilor, stand un Miel, ca injunghiat, si care avea sapte coarne si sapte ochi, care sunt cele sapte duhuri ale lui Dumnezeu, trimise in tot pamantul". Mielul sta pe un tron langa Dumnezeu.
Anul 1000: pare sa nu fi avut o importanta deosebita pentru contemporani. Foarte putini oameni stiau in ce an traiau.
Antichristul: termen intalnit in Epistolele lui Ioan, unde apare cel ce va veni la sfarsitul vremurilor ca sa-i chinuie pe crestini si va fi doborat de Hristos. In traditia medievala, este asimilat cu fiul Satanei, cu Satana insasi sau cu Fiara din Apocalipsa. Termenul „Antichrist" era intrebuintat de clericii care-si denuntau adversarii.
Apocalipsa (din greaca - „revelatie"): revelarea tainelor divine. Acest sens s-a restrans progresiv la o parte a Apocalipsei: cea care anunta sfarsitul lumii cu toate ororile sale.
Babilon: orasul in care au fost exilati evreii in secolul al VI-lea i. Hr. In Biblie: orasul raului. In Apocalipsa lui Ioan, este opusul Ierusalimului ceresc. In textele polemice, cu acest nume a fost desemnata Roma, capitala viciului.
Fiara: prezenta in Apocalipsa, asimilata cu Antichristul, reprezenta puterea imperiala romana, apoi prin extensie orice putere care-i persecuta pe crestini. La Ioan, Fiara are zece coarne si sapte capete, se aseamana cu un leopard, are labe de urs si gura de leu.
Escatologie: (din gr. „eschaton" - sfarsit): studiul sfarsitului istoriei. Se numesc escatologice discursurile sau practicile care se ocupa de sfarsitul lumii.
Sfarsitul lumii: pentru crestini, este o certitudine atestata de Scripturi. Va fi precedat de semne vestitoare precum cutremure, eclipse de soare si de luna, caderi de stele; apoi lumea va fi distrusa in incendii. Se va naste o noua lume condusa de Hristos, dupa invierea mortilor.
Armageddon: acest loc, care s-ar traduce prin „muntele Meghiddon" (campul de bataie traditional din Canaan) va fi locul infruntarii dintre Iisus si fortele raului.
Judecata de apoi: anuntata in Noul Testament, corespunde cu a doua venire a lui Iisus, la sfarsitul vremurilor. In fata lui Hristos vor aparea cei vii si cei morti. Cei drepti, asezati de-a dreapta lui Dumnezeu si condusi in imparatia cerurilor vor fi despartiti de pacatosi, asezati de-a stanga si condamnati sa arda in focul etern.
Mesia: „unsul" lui Dumnezeu, cel pe care Dumnezeu il trimite pentru a-i salva pe oameni si a pregati sfarsitul vremurilor. Evreii inca il asteapta pe Mesia. Crestinii l-au identificat cu Iisus.
Milenarism: credinta potrivit careia Hristos revine pe pamant pentru a domni o mie de ani, mileniul. Aceasta domnie este doar un armistitiu inaintea luptei finale cu Satana.
Profetie: in evul mediu, termenul desemneaza orice discurs inspirat de Dumnezeu si care dezvaluie intentiile divine. A devenit sinonim cu prezicere sau oracol. Vechiul Testament deosebeste patru mari profeti (Daniel, Ezechiel, Isaia, Ieremia) si doisprezece mici profeti. In Apocalipsa lui Ioan, profetia este un ansamblu de viziuni escatologice.
Satana: din ebr. - „acuzator", gr. „diabolos" - calomniatorul; de aici - diavolul. La origine era Lucifer, cel mai frumos dintre ingeri, „purtatorul de lumina". A vrut sa fie egalul lui Dumnezeu si a fost aruncat in infern impreuna cu ingerii care-l urmau, devenind demon. In Apocalipsa lui Ioan, Satana apare sub forma unui balaur care va fi invins la sfarsitul vremurilor. (M.C.)

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4766

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum