Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Craciunul-o sarbatoare crestina sau pagana?

In jos

Craciunul-o sarbatoare crestina sau pagana?

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 28/2/2011, 02:07

Ajunul Craciunului-24 Decembrie,seara.O sarbatoare,plina de agitatie....brazi,cadouri,mese intinse cu bucate alese,aglomeraritie in supermarkete.La bucatarie miroase a cozonac scos din cuptor,in curte,bunicii il sacrifica pe ''Ghita''.Asteptand cu drag venirea rudelor de Craciun,impodobeam bradul cu multa bucurie si punand steaua pe varful bradului in mod triumfator,asteptam cu bucurie si emotie venirea Mosului.Cam asta insemna pentru mine Craciunul in copilaria mea.Fata de mine care primeam jucarii,gadgeturi,carti,parintii imi povesteau de Mos Gerila care le daruia doar portocale,banane si haine,bonus bomboane tari ce iti stricau dintii sau carioci uscate.

Ce s-a schimbat in cei 20 ani de la revolutie incoace modul cum sarbatorim Craciunul?Hei bine,pot sa spun doar ca Craciunul a devenit tot mai imbelsugat.
Dar totusi,noi uitam ca Craciunul inseamna defapt Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos.Uitam ca Craciunul(eng.Christmas) vine de la numele '' Hristos''-''Christ''.
Uitam prin lacomia noastra de adevarata semnificatie a sarbatorii.Totusi doar sentimentul de bucurie a reuniunii membrilor familiei mai salveaza sarbatoarea ce trebuia sa fie ''religioasa''.

Nu fac acest articol sa discutam despre cum este sarbatorit Craciunul in alte tari ,de adevarata semnificatie sau sa vorbim despre superstitii.Ci despre originea Craciunului......
25 Decembrie-ziua nasterii zeilor
Va vine sa credeti sau nu,la inceput, ziua de 25 Decembrie nu era ziua nasterii lui Iisus,ci a zeilor!Si nu isi are originea din timpul Romei antice,ci chiar mai demult,din timpul Babilonului!
Babilonienii sarbatoreau in perioada aceea Anul Nou,organizau festivitati cu bautura si orgii,raspandindu-se si in Grecia si Italia.25 Decembrie era ziua zeului Saturn-Saturnalia-zeul agriculturii si tatal tuturor zeilor(printre care si Zeus/Iupiter) -la greci era numit Cronos-zeul timpului.Saturnaliile incepeau din mijlocul lunii decembrie si se terminau la 1 ianuarie.Cezar a instituit ulterior festivitatile de Anul Nou pe 1 Ianuarie.Se credea ca pe 25 Decembrie Soarele se afla la refluxul cel mai scazut.De aceea sarbatoarea avea semnificatia renasterii si fertilitatii naturii,totodata in aceea zi fiind sarbatorita Deus Sol Invictus-Ziua Soarelui Neinvins,ziua nasterii zeilor,renasterea Soarelui(zi care coincidea cu solistitiul de iarna),zilele incepand sa se lungeasca.In ultimele secole ale religiilor pagane,romanii celebrau pe 25 Decembrie si ziua zeului Mithra,un zeu de origine persana,zeul luminii.
Abia in secolul IV d.Hr.,primul imparat roman crestin,Constantin cel Mare a impus ca ziua nasterii lui Iisus sa fie celebrata pe 25 Decembrie.
Sfântul Ciprian cartaginezul, clama extaziat: Oh, ce magică lucrare a Providenţei că ziua în care Soarele s-a născut … Hristos şi el se naşte!Dezmat in timpul unei festivitati Saturnaliene din Roma Antica
Mosule,ce tanar esti!Impodobirea bradului nu este ceva nou,este practicat din secolul XV,de catre popoarele germanice,in Alsacia si Lorena,ulterior traditia raspandindu-se si in celelalte tari europene.
Intrebarea e:Ce origine are aceasta divinitate,numit Mos Craciun?
Stim doar ca ar fi o reproducere olandeza al Sfantului Nicolae,cel care impartea daruri si bani saracilor(a impartit 100 galbeni la 3 fete ale caror tata era gata sa le trimita sa se prostitueze).Sint Nikolass”, care prescurtat a rezultat “Sinter Klaas”a fost anglicizat ca “Santa Claus''.Ca si Nicolaei,Mos Craciun aducea darurile pe furis,dar nu in pantofi,ci sub brad.

Dar aceasta este doar o ipoteza.Sfantul Nicolae e o creatie de origine religioasa,catolica,este un sfant,un episcop,mai slab si imbracat in vesminte religioase.In timp ce personalitatea lui Mos Craciun e putim mai dubioasa,e mai gras,mai bucuros,e drept,purtand si el barba ca Mos Nicolae,dar purtand haine rosii.Sunt multi scriitori care considera ca Mos Craciun nu este de origine olandeza,ci este o creatie americana din secolul XIX.
Moş Crăciun a fost asemănat cu Odin sau chiar cu Thor, un zeu important la popoarele germanice.
În două cărţi scrise în secolul XIII in Islanda, „Poetic Edda” şi „Prose Edda”, acesta este prezentat zburând pe un cal cu opt picioare numit Sleipnir ce putea călători pe distanţe lungi, astfel fiind comparat cu renii lui Moş Crăciun. Sărbătoarea închinată lui, Yule, avea loc anual pe 21 decembrie. În ajunul acestei zile, copii îşi umpleau încaltamintea cu legume, iar zeul le oferea dulciuri în locul acestora.
Helene Adeline Guerber scria despre Thor ca era batran,jovial,purta o barba alba si costum rosu,conducea o trasura,traind in Taramul Nordului,cobora prin cosul de fum in casele oamenilor si facandu-le daruri.


Această practică a fost adusă în Statele Unite de către coloniştii olandezi ce s-au stabilit în New Amsterdam în secolul XVII. Sinterklaas (versiunea olandeză a Sfântului Nicolae) era îmbrăcat cu haine bisericeşti şi se urca pe acoperişurile caselor, trimiţându-le acestora cadouri prin horn. În Marea Britanie, „Father Christmas” este datat din secolul XVII, personajul fiind un bărbat grăsuţ, cu barbă, îmbrăcat într-o haină lungă, verde şi guler de blană. Imaginea lui se regăseşte în „fantoma Crăciunului prezent” din cartea „A Christmas Carol” scrisă de Charles Dickens. Christkindlein a devenit popular în Europa în secolul XIX. El aducea cadouri în secret copiilor, având ca ajutor un pitic numit Pelznickel (osau Belsnickle).
Thor, în ultimile zile ale păgânismului, a fost văzut drept adversarul principal al lui Hristos.-H.R. Ellis Davidson,“Mitologie scandinavă”


O alta ipoteza,mai socanta presupune ca Mos Craciun ar fi defapt Petru cel Negru,ajutorul lui Sfantul Nicolae,unul din ostile Diavolului ce cobora prin cosul cu fum al oamenilor si biciuia copii obraznici, in timp ce Sfantul Nicolae le daruia cadouri copiilor cuminti.Avea o exclamatie diabolica''Ho,Ho,Ho....care este folosita in prezent de Mos Craciun.

Multi credinciosi mai conspirationisti spun ca Mos Craciun este o creatie masonica,cu scopul de-ai invrajbi si amagii copii.
Demostratie?Intrebati copii(care cred in Mos Craciun si au varsta de 5-7 ani) sa va zica cate ceva de de Iisus si apoi de Mos Craciun.Bineinteles ca de Iisus nu vor sti nimic sa zica,dar de Mos Craciun vor povesti cuvant cu cuvant si ba chiar vor descrie si palatul de la Polul Nord,asta pentru ca ei aud din desenele animate.Mos Craciun este foarte mediatizat in presa.Cand vor afla ca Mosul nu exista,la fel vor face si cu Iisus,si asa apare ateismul.-sustin crestinii.


Biblia a prezis aparitia lui Mos Craciun ca adevaratul Mesia?
Aflam ca descrierea lui Mos Craciun in anumite poeme pentru copii,unele versuri sunt chiar preluate din Biblie.Cititi urmatoarele versete din Biblie si spuneti-mi pe cine il descrie Biblia?Pe Iisus sau pe Mos Craciun?“Capul Lui şi părul Lui erau albe ca lâna albă şi ca zăpada, şi ochii Lui, ca para focului” (Apocalipsa 1:14)
“Am privit până când au fost aşezate scaune, şi S-a aşezat Cel vechi de zile; îmbrăcămintea Lui era albă ca zăpada, iar părul capului Său curat ca lâna” (Daniel 7:9)
“1. Cine este Cel ce vine împurpurat, cu veşmintele Sale mai roşii decât ale celui ce culege la vie, cu podoabă în îmbrăcămintea Lui şi mândru de belşugul puterii Lui? “Eu sunt Acela al Cărui cuvânt este dreptatea şi puternic este să răscumpere!”
2. Pentru ce ai îmbrăcămintea roşie şi veşmântul Tău este roşu ca al celui care calcă în teasc?” (Isaia 63:1-2)
“11. Şi am văzut cerul deschis şi iată un cal alb, şi Cel ce şedea pe el se numeşte Credincios şi Adevărat şi judecă şi se războieşte întru dreptate.
12. Iar ochii Lui sunt ca para focului şi pe capul Lui sunt cununi multe şi are nume scris pe care nimeni nu-l înţelege decât numai El.
13. Şi este îmbrăcat în veşmânt stropit cu sânge şi numele Lui se cheamă: Cuvântul lui Dumnezeu.” (Apocalipsa 19:11-13)
“Picioarele Lui erau asemenea aramei arse în cuptor, iar glasul Lui era ca un vuiet de ape multe.” (Apocalipsa 1:15)
“Au nu este Acesta dulgherul, fiul Mariei şi fratele lui Iacov şi al lui Iosi şi al lui Iuda şi al lui Simon? Şi nu sunt, oare, surorile Lui aici la noi? Şi se sminteau întru El.” (Marcu 6:3)
“Şi m-a dus la uşa cea dinspre miazănoapte a templului Domnului, şi iată acolo şedeau nişte femei, care plângeau pe Tamuz.” (Iezechiel 8:14)
“1. Mare este Domnul şi lăudat foarte în cetatea Dumnezeului nostru, în muntele cel sfânt al Lui;
2. Bine întemeiată spre bucuria întregului pământ. Muntele Sionului, coastele de miazănoapte, cetatea Împăratului Celui mare.” (Psalmi 47:1-2)
“12. Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri!
13. Tu care ziceai în cugetul tău: “Ridica-mă-voi în ceruri şi mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aşeza jilţul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălaşul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte.
14. Sui-mă-voi deasupra norilor şi asemenea cu Cel Preaînalt voi fi”. (Isaia 14:12-14)
“13. Şi aduceau la El copii, ca să-Şi pună mâinile peste ei, dar ucenicii certau pe cei ce-i aduceau.
14. Iar Iisus, văzând, S-a mâhnit şi le-a zis: Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu.” (Marcu 10:13-14)
“Şi apropiindu-Se Iisus, le-a vorbit lor, zicând: Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer şi pe pământ.” (Matei 28:18)
“Eu sunt Alfa şi Omega, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Atotţiitorul.” (Apocalipsa 1 : 8 )
“Fără tată, fără mamă, fără spiţă de neam, neavând nici început al zilelor, nici sfârşit al vieţii” (Evrei 7:3).

Conspirationistii ca mine ar spune ca evreii care au scris Sfanta Scriptura si-au dorit un Mesia,unul in plina glorie.Si chiar a venit.......nu,nu acel profet evreu sarac,insotit de 12 ucenici,ci Mos Craciun-adevaratul Mesia al evreilor,jidanii-oligarhii de origine evreiasca mai bine spus, ce conduc aceasta planeta,acest Mesia care a cucerit intreaga planeta.Acum oligarhii au transformat aceasta sarbatoare a nasterii Mantuitorului intr-una dintre sarbatoriile Globalistica.

Ce bine va fi atunci cand va fi instaurata Noua Ordine Mondiala si vom fi fortati sa celebram Craciunul al religiei mondiale.


Nasterea Domnului sau s-a nascut o stea?

Iisus Christos a fost nascut de fecioara Maria in ziua de 25 Decembrie la Bethlehem. Nasterea lui a fost anuntata de aparitia unei stele la rasarit pe care trei regi au reusit s-o urmareasca, gasindu-l astfel pe noul mantuitor.In primul rand, secventa nasterii este complet astrologica. Steaua din est este Sirius, cea mai stralucitoare stea de pe cerul noptii, care, in ziua de 24 decembrie, se aliniaza cu cele trei stele stralucitoare din Centura lui Orion. Aceste trei stele din Centura lui Orion au aceeasi denumire pe care o aveau si in antichitate. Cei Trei Regi. Iar cei Trei Regi si cea mai stralucitoare stea – Sirius, indica toate locul unde rasare Soarele, in ziua de 25 decembrie. Acesta este motivul pentru care cei Trei Regi urmaresc steaua in est. Pentru a ajunge in locul rasaritului, unde se naste Soarele.Fecioara Maria este constelatia Virgo, cunoscuta si ca Virgo Fecioara. Virgo in latina inseamna Virgina. Simbolul antic pentru Virgo este un M modificat. De aceea, numele de Maria, la fel ca si al celorlalte mame virgine.Virgo mai este cunoscut si drept Casa Painii, iar reprezentarea lui Virgo este o fecioara tinand in mana un manunchi de grau. Aceasta casa a painii si simbolul ei, graul,reprezinta lunile August si Septembrie, sezonul recoltei. Iar Bethlehem, literal, se traduce, de fapt, prin “casa painii”. Bethlehem este, deci, o referire la constelatia Virgo un loc din cer si nu de pe pamant.Un alt fenomen foarte interesant are loc in jurul datei de 25 Decembrie, si anume Solstitiul de iarna. Intre solstitiul de vara si cel de iarna, zilele devin mai scurte si mai reci si din locul lui din emisfera nordica, Soarele pare a se deplasa spre sud, facandu-se mai mic si mai sters.Scurtarea zilelor si uscarea granelor cand se apropie solstitiul de iarna simboliza pentru antici procesul mortii. Simboliza moartea Soarelui. Si pana pe 22 Decembrie, moartea Soarelui era deplina. Pentru ca Soarele, deplasandu-se spre sud, fara intrerupere, timp de 6 luni ajunge in cel mai jos punct de pe bolta cereasca.Si aici se intampla un lucru curios: Soarele inceteaza a se mai deplasa spre sud, cel putin perceptibil, pentru 3 zile. Iar in aceste 3 zile, Soarele rezida in vecinatatea Crucii Sudice sau Crucii Constelatiilor. Si dupa acest moment, pe 25 Decembrie, Soarele se deplaseaza cu 1 grad, de aceasta data spre nord prevestind zile mai lungi si caldura primaverii.


Din motive politice, aşa cum sugerează istoricul Edward Gibbon(mason!), ierarhia creştină a considerat copierea sărbătorilor şi a riturilor păgâne ca fiind soluţia răspândirii accelerate a cultului lor în mase, mase care pe atunci erau puternic ataşate vechilor sărbători şi practici rituale păgâne.
Factorul pentru care primii creştini au ales datele de 25 decembrie sau 6 ianuarie ca moment al naşterii Fiului lui Dumnezeu a fost deci că la aceste date, în lumea romană, germanică şi orientală se celebrau diverse date de naştere ale zeilor păgâni. Povestea unui zeu salvator născut din fecioară pe 6 ianuarie sau 25 decembrie, nu era deloc nouă, cele mai multe culte păgâne ale vremii adorând câte un astfel de zeu. Astfel, pe 6 ianuarie, data solstiţiului egiptean, era celebrată revărsarea apelor Nilului şi în „cultele misterelor” locale naşterea „eonului” din fecioară. Epifaniu, scriitor creştin, redă în lucrarea sa ritul celebrărilor din 6 ianuarie şi semnificaţia acestuia la egipteni şi la arabii din „Petra” (Eleusa, unde se serba naşterea pruncului-zeu Dusares din fecioară. Alt scriitor creştin, anume Ipolit, descrie cum la Eleusis, în Grecia, se celebra tot atunci sărbătoarea misterelor, când ierofantul exclama la naşterea pruncului sacru: „Fecioara care era grea a conceput şi a născut un fiu!”. Tot pe 6 ianuarie grecii sărbătoreau naşterea zeului Dionis, zeul care ca şi Iisus, transforma apa în vin.
Triburile nord-europene (germanice) celebrau şi ele, la aceeaşi dată, „Iule”, pentru a comemora „renaşterea soarelui dătător de lumină şi căldură”, de maniera în care şi creştinii spuneau despre Isus, născut tot atunci, că este „Lumina lumii”. Reprezentările numismatice romane ale lui Sol invictus prezintă adesea un chip cu o coroană de raze, aşa cum în primele reprezentări creştine Iisus avea şi el o coroană de spini. Astfel că, în secolul al V-lea chiar, în vremea papei Papa Leon I cel Mare, erau creştini care afirmau că serbează nu atât naşterea lui Hristos, cât a zeului-soare, fapt care l-a determinat pe acest papă să-i mustre pe rătăciţi, însă nu negând cumva că trebuie cinstit zeul-soare, ci doar că nu trebuie cinstit mai mult decât Hristos (Sermo XXII).
OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4819

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum