Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Cain si Abel - vrajba intre frati

In jos

Cain si Abel - vrajba intre frati

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 28/2/2011, 02:22

Cain, creatorul civilizaţiei?

Fiind agricultor, omul nu mai trebuia să mai caute hrană. Agricultura-cultivarea cerealelor, legumelor şi fructelor l-a făcut pe om puternic. Agricultura a făcut omul să se sedentarizeze. Cain probabil, [necesită citare] era unul din verigaHomo Sapiens Sapiens. Homo Sapiens a fost primul care cultiva, construia case, oraşe, având propria cultură. În schimb, Abel, se ocupa cu păstoritul sau vânătoarea. Era probabil [necesită citare] unul dintre speciile ale omului de Neanderthal, care se ocupa cu vânătoarea mamuţilor, diferitelor animale-ca si pastoritul. Posibil ca Omul de Neanderthal-Abel ar fi fost exterminat de Homo Sapiens-Cain, nu din cauza geloziei, ci din cauza luptei pentru supremaţia globului,care specie umana sa devină învingătoare. [necesită citare] O altă variantă a dispariţiei omului de Neanderthales, a fost glaciaţiunea.

Cain in Coran

In Coranul islamic,Dumnezeu primeste jertfa lui Cain ,primind-o pe cea a lui Abel,ba chiar mai mult,a fost primita cu tot triumful(fulgerul i-a ars mielul sacrificat,semn ca dumnezeu era multumit).De ce nu a vrut Dumnezeu sa-i primeasca jertfa lui Cain?Cain era un om rau,in timp ce Abel era un om bun.Gelozia ii caracterizeaza comportamentul rau a lui Cain.El il cheama pe Abel pe camp,omorandu-l cu o piatra.In islam,Cain nu stia sa omoare,de aceea se spune ca i-ar fi aratat insusi Diavolul.Cei mai multi spun insa ca Cain l-a ucis probabil,fara intentie.Regretandu-si fapta,el dorea sa-si o ascunda.Văzând un corb ce îngropa un alt corb, tot ucis de el, Cain a preluat modelul. Astfel ar fi început cultul înmormântării omului.La sfarsit,Eva primeste vestea indurerata a mortii fiului sau,din partea Diavolului.Nestiind ce inseamna moarte,explicatia diavolului o face sa fie primul om ce plange moartea unui om.


Cain-ucigaşul oamenilor?

După ce Cain l-a ucis pe Abel, fratele său, din gelozie, a fost gonit de Dumnezeu. O altă variantă, cea islamică, spune că Cain, fiind conştient de cea ce a făcut, nu ştia ce să facă cu cadavrul lui Abel. Pentru Dumnezeu a fost un păcat şi o iresponsabiliate de-aţi îngropa păcatul.În varianta islamica,Dumnezeu l-a acuzat pe cain dovedindu-i ca auzea glasul sangelului lui Abel.Sangele este scris la plural,ce inseamna ca a ucis mai multi oameni.E normal de stiut ca daca ucizi un om,îi ucizi toţi urmasii ce urma sa-i nasca,adica Cain a ucis o întreaga naţiune.In continuare,Cain ar fi luat una din surorile sale,Awan si a plecat sa cutreiere pamantul,raspandind rasa umana.Cain il ucide pe Abel-un manuscris medieval vechi din secolul al XV-lea.
Uciderea astazi-semnul lui Cain
Inainte de a pleca in lume,Cain indurerat de pacatul sau mare,aflat sub povara pedepsei,el cere lui Dumnezeu protectie,in caz daca alti oamnei il vor ucide(desi el era printre primii si singurii oamnei din lume).Dumnezeu ii ofera un semn de protectie,ba chiar si daca il ucide cineva pe Cain,este razbunat dse 7 ori.Ce era insa semnul lui Cain.In evul mediu,un papa a facut o lucrare,dand vina pe evrei ca l-ar fi ucis ei pe Isus.Ba chiar el spune ca evreii proveneau din spita lui Cain,iar crestinii proveneau din spita lui Abel,impreuna cu Isus.Au inceput primele manifestari rasiste,ba chiar,europenii ucid si ii iau in sclavie pe negrii,amerindienii sau evrei.In al doilea razboi mondial,evreii erau obligati sa poarte steaua lui David,semnul lui Cain.Dacă ne amintim de Holocaustul din Al doilea război mondial,atentatul de la 11 septembrie.conflictele musulmane,terorismul,se vede deci ca traim intr-o lume periculoasa.Oamenii au adoptat modelul lui Cain.Ei desfasoara infractiuni,crime,maceluri.Deci de aceea,trebuie sa-l ascultam pe Dumnezeu ce ne spune sa intoarcem celalalt obraz,sa ne intoarcem spatele geloziei si invidiei si sa urmam calea dreapta.

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4819

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum