Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Religiile Lumii

In jos

Religiile Lumii

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 28/2/2011, 02:53Religia este credința în supranatural, sacru sau divin, și codul moral, practicile de ordin ritual, dogmele, valorile și instituțiile asociate cu această credință. Religii moderne majore

Crestinism -Creștinismul este religia acelora care mărturisesc credința în Iisus Hristos și purtător al unui mesaj universal de mântuire propovăduită de apostoli.
Ortodoxism
Catolicism
Romano-Catolicism-Biserica se consideră și se proclamă ca fiind însărcinată de Isus Cristos pentru a ajuta credinciosul creștin să străbată drumul spiritual către Dumnezeu, trăind dragostea reciprocă prin sacramente (botez, mir, euharistie, pocăință, maslul, preoție și căsătorie), prin intermediul cărora credinciosul se va mântui.
Greco-Catolicism
Protestantism

Confesiunile Reformei

Confesiuni neoprotestante

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea
Biserica Baptistă
Biserica Penticostală
Islam
Hinduism
Taoism
Budism
Sikhism
Spiritism
Iudaism
Bahá'í
Jainism
Shintoism
Religia slavică
Zoroastrism

Religii moderne minore

AsatruWicca-Wicca este o religie neopăgână ce acordă o importanță majoră naturii.Religia se axează pe venerarea unei Zeițe (văzută în mod tradițional ca fiind Zeița Întreită) și a unui Zeu(în mod tradițional, Zeul Încornorat).
Satanism-Satanismul modern este o filozofie bazată pe Biblia Satanică și pe Biserica lui Satan, fondată de Anton Szandor LaVey.Druidism

Ce parere aveti despre toate aceste culte? Lasand la o parte invatatura propriei religii ce alta religie de mai sus ar putea fi cea mai aproape de "mantuire" ?

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4822

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum