Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Fabulosul templu de aur de la Cuzco… Cine l-a construit? Cumva vechea civilizaţie inteligentă a Atlantidei?

In jos

Fabulosul templu de aur de la Cuzco… Cine l-a construit? Cumva vechea civilizaţie inteligentă a Atlantidei?

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 8/7/2015, 23:49

                                                   


Istoricul american William Prescott, în monumentala sa operă “Cucerirea statului Peru” ne spune la un moment dat următoarele (traducerea şi adaptarea mea):
“Dintre templele peruviene cele mai renumite, mândria capitalei şi minunea imperiului, unul se află la Cuzco, care, sub generozitatea mai multor suverani, a devenit atât de bogat încât a căpătat numele de Coricancha, adică “Palatul aurului”. Interiorul templului era pur şi simplu o mină de aur.
Pe peretele din partea vestică era reprezentată o Zeitate, cu un aspect uman, din mijlocul căreia ieşeau un număr enorm de raze de lumină, ce emanau în toate direcţiile, la fel cum este reprezentat Soarele. Figura era gravată pe un disc enorm de aur, de dimensiuni enorme, plină cu smaralde şi pietre preţioase.
Pereţii şi tavanul templului erau încrustate peste tot cu ornamente de aur; fiecare bucăţică a interiorului templului străluceau din ornamente din metal preţios”.
Acesta este textul tradus. Întrebarea care se pune este următoarea: cărei civilizaţii aparţine acestui templu fabulos, creat doar din aur? Paracas, Nazca, Wari? Eu cred că e vorba de o civilizaţie mult mai avansată… de ce nu, vechea civilizaţie a Atlantidei!


Fără Dumnezeu nu există scop, valoare sau sens în lume.

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4971

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum