Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Fiara -Numarul fiarei-Papalitatea?

In jos

Fiara -Numarul fiarei-Papalitatea?

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 1/3/2011, 06:22


  Capitolul 12

  1. Şi s-a arătat din cer un semn mare: o femeie înveşmântată cu soarele şi luna era sub picioarele ei şi pe cap purta cunună din douăsprezece stele.
  2. Şi era însărcinată şi striga, chinuindu-se şi muncindu-se ca să nască.
  3. Şi alt semn s-a arătat în cer: iată un balaur mare, roşu, având şapte capete şi zece coarne, şi pe capetele lui, şapte cununi împărăteşti.
  4. Iar coada lui târa a treia parte din stelele cerului şi le-a aruncat pe pământ. Şi balaurul stătu înaintea femeii, care era să nască, pentru ca să înghită copilul, când se va naşte.
  5. Şi a născut un copil de parte bărbătească, care avea să păstorească toate neamurile cu toiag de fier. Şi copilul ei fu răpit la Dumnezeu şi la tronul Lui,
  6. Iar femeia a fugit în pustie, unde are loc gătit de Dumnezeu, ca să o hrănească pe ea, acolo, o mie două sute şi şaizeci de zile.
  7. Şi s-a făcut război în cer: Mihail şi îngerii lui au pornit război cu balaurul. Şi se războia şi balaurul şi îngerii lui.
  8. Şi n-a izbutit el, nici nu s-a mai găsit pentru ei loc în cer.
  9. Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satana, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el.
  10. Şi am auzit glas mare, în cer, zicând: Acum s-a făcut mântuirea şi puterea şi împărăţia Dumnezeului nostru şi stăpânirea Hristosului Său, căci aruncat a fost pârâşul fraţilor noştri, cel ce îi pâra pe ei înaintea Dumnezeului nostru, ziua şi noaptea.
  11. Şi ei l-au biruit prin sângele Mielului şi prin cuvântul mărturiei lor şi nu şi-au iubit sufletul lor, până la moarte.
  12. Pentru aceasta, bucuraţi-vă ceruri şi cei ce locuiţi în ele. Vai vouă, pământule şi mare, fiindcă diavolul a coborât la voi având mânie mare, căci ştie că timpul lui e scurt.
  13. Iar când a văzut balaurul că a fost aruncat pe pământ, a prigonit pe femeia care născuse pruncul.
  14. Şi femeii i s-au dat cele două aripi ale marelui vultur, ca să zboare în pustie, la locul ei, unde e hrănită acolo o vreme şi vremuri şi jumătate de vreme, departe de faţa şarpelui.
  15. Şi şarpele a aruncat din gura lui, după femeie, apă ca un râu ca s-o ia apa.
  16. Şi pământul i-a venit femeii într-ajutor, căci pământul şi-a deschis gura sa şi a înghiţit râul pe care-l aruncase balaurul, din gură.
  17. Şi balaurul s-a aprins de mânie asupra femeii şi a pornit să facă război cu ceilalţi din seminţia ei, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi ţin mărturia lui Iisus.
  18. Şi a stat pe nisipul mării.


 • Femeia reprezinta adevarata Biserica,care este gata sa-l aduca pe lume pe Hristos.Ea il naste,dar este persecutata.Invaluita de Soare-ea reprezinta Slava lui Dumnezeu,iar Luna-Legea ceremoniala implinita in viata si moartea lui Iisus,iar cununa-coroana imparateasca cu cele 12 stele reprezinta cei 12 patriarhi,cei 12 apostoli sau cele 12 triburi.Aceasta cifra poate sa aibe si semnificatie pagana:cei 12 olimpieni,cele 12 zodii.Astazi,steagul Uniunii Europene contine 12 stele.Multi ar identifica femeia insarcinata cu Uniunea Europeana cu luna [...] sub picioarele ei -cununa cu cele 12 stele,luna sau semiluna-reprezentata pe steagul Turciei.
 • Femeia era insarcinata la vremea dinainte ca Iisus sa vina sa aduca mantuirea.


 • Legenda femeii insarcinate pandita de balaurul rosu ar putea fi o reproducere a legendei cu nimfa Europa ce fusese urmarita si pandita de Zeus-regele olimpienilor,deghizat in taur.Povestea pare similara si cu cea a Andromedei,inlantuita pe o stanca si pandita de o creatura a marii.Si pentru ca Zeus a fost preluat de romani ca zeul suprem,acesta a primit numele de Iuppiter.Iuppiter reprezenta puterea suprema a Imperiului Roman,zeul suprem al lumii pagane.Balaurul rosu,identificat cu Sarpele cel vechi,Satana ,lucra prin Imperiul Roman pagan-care cucerise Europa- sa distruga adevarata Biserica,sa-l distruga pe pruncul ce va fi nascut de femeie.Balaurul este descris ca fiind “roşu”, probabil din pricina faptului că în toate legăturile sale cu biserica lui Dumnezeu el a apărut în rolul persecutorului şi distrugătorului. A fost scopul său premeditat acela de a distruge pe copii Celui Prea Înalt.Cele 7 capete reprezinta cei 7 munti-cele 7 coline ale Romei,iar cele 7 cununi imparatesti reprezinta cei 7 imparati-cele 7 puteri politice sau natiuni care au luptat pentru Imperiul Roman.
 • Cele 10 coarne reprezinta cele 10 regate barbare care au preluat Europa de sub domnia romana.Cu coada trăgea. Literal, “cu coada trage”. În viziunea profetică Ioan vede acţiunea în progres.
  Iar coada lui târa a treia parte din stelele cerului şi le-a aruncat pe pământ.
 • Cea de-a treia parte din stelele cerului reprezinta ingerii cazuti,ingeri ce l-au tradat pe Dumnezeu si au intrat sub comanda lui Lucifer.Alţii interpretează“stelele” ca fiind liderii evrei, din care erau trei clase – regii, preoţii şi sinedriul. A treia parte aruncată la pământ este interpretată ca fiind acţiunea Romei de a alunga puterea
  regală din Iuda.Să-i mănânce. Aceasta expresie reprezintă eforturile Satanei de a distruge pe copilul Isus. Ar trebui doar să ne aducem aminte de atitudinea lui Irod atunci când a ascultat solia magilor de la răsărit (Mat.2:16), pentru a înţelege caracterul adecvat al acestei descrieri simbolice a evenimentului.Pruncul cand avea sa creasca,avea sa carmuiasca neamurile.Cat pe ce sa fie mancat de balaur,pruncul abia nascut a fost rapit de Dumnezeu-Inaltarea Domnului,trecand peste viata,moartea si Invierea lui Hristos.

 • Femeia fuge de balaur,se izoleaza in pustiu,sa se adaposteasca,ca sa fie hranita de Dumnezeu.Biserica este persecutata si fortata spre pustie,dar Dumnezeu o hraneste timp de 1260 zile,protejand-o de exterminare.Cele 2 aripi reprezinta iuteala sau rapiditatea prin care Biserica Crestina s-a dezvoltat si si-a gasit un loc sigur.Balaurul a incercat insa sa o distruga pe femeie cu un rau de apa-Biserica crestina a fost invadata de invataturi false si a fost persecutata de catre romani.
 • Pamantul care i-a dat ajutor femeii ar putea fi zonele nu foarte mult populate-in Orientul indepartat si in Africa.O alta interpretare ar simboliza pamantul ca Lumea Noua-locul unde cultele protestante s-au raspandit.

  In concluzie,Femeia insarcinata este Biserica crestina timpurie,simbolizeaza Speranta crestinilor,aceea biserica inca nedezvoltata,atunci cand crestinii erau un fel de secta,care putea fi in orice clipa exterminata.Femeia sau Biserica este persecutata de Balaurul Rosu-Imperiul Roman al carei capitale,Roma,era prezentata in Apocalipsa lui Ioan ca o desfranata babiloneana.

 • Povestea,discret imbinata cu legenda Andromedei si a Europei,ii aduce pe zeii greco-romani,condusi de Zeus/Iuppiter in ipostaza de dusman a lui Dumnezeu,Iuppiter care era protectorul imparatilor romani,era Satana/Diavolul sau Sarpele cel vechi pentru crestini.
 • Astfel,Jupiter era dusmanul spiritual al crestinismului asa cum a fost si Diavolul Satana/Lucifer/Sarpele de-a lungul istoriei crestine.

  Şi a stat pe nisipul mării.
  Nisipul Marii-popoare,gloate,neamuri si limbi.

  Capitolul 13
  1. Şi am văzut ridicându-se din mare o fiară, care avea zece coarne şi şapte capete şi pe coarnele ei zece cununi împărăteşti şi pe capetele ei: nume de hulă.

 • Se va ridica dintr-un loc foarte populat.Cele 10 coarne reprezinta cele 10 natiuni pe care le are in stapanire.Cifra simbolica 7 apare ,din nou,si la aceasta Fiara.Cele 7 sunt cele 7 coline ale Romei,iar cele 10 cununi imparatesti reprezinta cele 10 natiuni ca puteri politice.Nume de Hula-titlurile blasfemitoare adoptate de Fiara si calomnia impotriva oamenilor si lipsa de respect fata de Dumnezeu.

  2. Şi fiara pe care am văzut-o era asemenea leopardului, picioarele ei erau ca ale ursului, iar gura ei ca o gură de leu. Şi balaurul i-a dat ei puterea lui şi scaunul lui şi stăpânire mare.

 • Fiara ce se ridicase avea sa devina mai puternica,prin combinatia leopardului,leului,ursului.Leopardul-Imperiul Macedon a lui Alexandru cel Mare,Leul-Babilonul lui Nabucodonosor,Ursul-Imperiul Persan a lui Cirus cel Mare si Balaurul-Imperiul Roman au fost mentionate si in Cartea lui Daniel.Fiara va fi mai puternica decat ele.Si asta pentru ca Balaurul,ce stapanise in trecut,i-a dat puterea Fiarei.In sens primar,Satana i-a oferit Fiarei puterea.Din punct de vedere istoric,in sens secundar,Imperiul Roman i-a oferit puterea si dominatia lumii,Fiarei.Din ruinele Imperiului Roman si a Romei antice avea sa se ridice un nou Imperiu!Insa in spatele acestui imperiu,Satana cauta sa distruga adevarata Biserica a lui Hristos.In loc sa lucreze prin paganism,acum Satana va lucra prin asa zisa organizatie crestina.In anul 313,are loc Edictul de la Milano promulgat de primul imparat roman crestin,Constantin cel Mare.Persecutiile incetasera....Iar in anul 392,crestinismul devine religia oficiala a imperiului.Acel imperiu sau Fiara care se va ridica din ruinele Romei antice va fi unul moral si se va numi:PAPALITATEA! [...]i-a dat ei puterea lui şi scaunul lui şi stăpânire mare-Papii s-au asezat pe tronurile Cezarilor,iar centrul Papalitatii nu era nimeni alta decat ROMA-sau desfranata Babilonului.

  3. Şi unul din capetele fiarei era ca înjunghiat de moarte, dar rana ei cea de moarte fu vindecată şi tot pământul s-a minunat mergând după fiară.

 • O interpretare binecunoscuta ar spune ca Roma-Fiara avea unul din capetele ei injungiat de moarte,dar rana ei cea de moarte fu vindecata.Multi au identificat acea rana cu domnia imparatului Nero,care s-a dovedit dezastruoasa pentru imperiu,altii l-au identificat cu Caligula.Dar aceea rana de moarte fu vindecata!
 • Multi credeau ca dupa sinuciderea sa,Nero va invia si ca deja ii pandeste.Un alt imparat roman ce a fost catalogat ca Fiara de catre evrei a fost imparatul Titus,cel care a cucerit Ierusalimul si a distrus Templul.

 • Rana de moarte mai poate fi asociata chiar si cu asasinarea dictatorului Iulius Caesar in Senat.Pentru romani,a fost o mare pierdere.Dupa moartea sa,republica romana s-a desfiintat,Octavian Augustus devine imparat,iar Roma devine un imperiu.

 • Totusi mai sunt si alte interpretari,iar acestea se refera exclusiv la Statul Papal: In anul 1798 când Bertier, aflat în fruntea armatei franceze, a intrat în Roma, a declarat sfârşitul conducerii politice a papalităţii şi l-a luat pe papa prizonier în Franţa, unde mai târziu acesta a şi murit.n anii ce au urmat revoluţiei din Franţa viaţa papalităţii a cunoscut o revitalizare treptată. Papalitatea a mai suferit un nou atac în 1870 când i-au fost luate Statele Papale. Un eveniment semnificativ a avut loc în 1929 când Tratatul Lateran a restaurat puterea lumească papei, căruia i s-a dat conducerea asupra Cetăţii Vaticanului, o secţiune din oraşul Romei cam de 108 acri.

  tot pământul s-a minunat mergând după fiară-Faptul că puterea papală va putea să se refacă era aproape incredibil

  4. Şi s-au închinat balaurului, fiindcă i-a dat fiarei stăpânirea; şi s-au închinat fiarei, zicând: Cine este asemenea fiarei şi cine poate să se lupte cu ea?

 • A se închina fiarei însemna de fapt a se închina balaurului, căci fiara nu este altceva decât agentul vizibil al balaurului,împlinitorul planurilor balaurului. Era unei papalităţi refăcute va fi caracterizată de o perioadă când spiritismul este în mod deosebit activ. Prin intermediul spiritismului Satana lucrează “cu toate amăgirile nelegiuirii” Prin romano-catolicism, spiritism şi protestantismul apostaziat, Satana intenţionează să aducă întreaga lume într-o închinare adresată lui însuşi. El va avea succes cu excepţia unei nobile rămăşiţe care va refuza să asculte cererile sale.

  5. Şi i s-a dat ei gură să grăiască semeţii şi hule şi i s-a dat putere să lucreze timp de patruzeci şi două de luni.

 • Cei 1260 de ani de persecutie papala.

  6. Şi şi-a deschis gura sa spre hula lui Dumnezeu, ca să hulească numele Lui şi cortul Lui şi pe cei ce locuiesc în cer.

 • Si-a asumat titluri divine.Papalitatea si-a facut un cort pe Pamant,Bazilica Sfantului Petru din Roma,atragand atentia oamenilor de la adevaratul cort ceresc.Slujirea cerească a sacrificiului lui Isus este desconsiderată, iar sacrificiul liturghiei de pe pământ este făcut înlocuitorul acesteia. A pretins ca are putere asupra ingerilor si a acordat virtuti Mariei care numai lui Iisus i se pot acorda.

  7. Şi i s-a dat să facă război cu sfinţii şi să-i biruiască şi i s-a dat ei stăpânire peste toată seminţia şi poporul şi limba şi neamul.

 • Toate acestea sunt infaptuite de Cornul cel mic de pe capul balaurului,conform profetiei lui Daniel:

  8. Şi i se vor închina ei toţi cei ce locuiesc pe pământ, ale căror nume nu sunt scrise, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului celui înjunghiat.

  9. Dacă are cineva urechi - să audă!

 • Papalitatea are parte de adorarea universala chiar si in prezent.

  10. Cine duce în robie de robie are parte; cine cu sabia va ucide trebuie să fie ucis de sabie. Aici este răbdarea şi credinţa sfinţilor.

 • Papalitatea va comite multe abuzuri si va infaptui multe crime impotriva umanitatii:Cruciade in care au murit multi cavaleri si soldati crestini si multi musulmani, a generat Inchizitia,a comis abuzuri impotriva oamenilor de stiinta,a executat cu brutalitate prin ardere pe rug multi eretici si vrajitoare,ba chiar si savanti.Papalitatea si-a facut dreptate singura si a comis pacatul razbunarii.A aplicat taxe,a impus indulgente-plata pentru iertarea pacatelor sau plata pentru a intra in rai.Toate acestea au cauzat reformele protestante ce s-au indepartat de la invataturile biblice.Si toate acestea au fost lucrarea Diavolului/Balaurului.


 • Mai pe scurt,Papalitatea era un fel de clona a Imperiului Roman!Multe teorii conspirationiste dezvaluie ca religia catolica este copiata in mare parte dupa mitologia romana,greaca si Zoroastrism (dupa ceremoniile,obiceiurile si serbarile sale) asa cum religia iudaica e o reproducere a religiei egiptene si a religiei asiro-babiloneana.Religia crestina de azi e una falsa!  11. Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur

 • Cea de-a doua fiara,in stransa colaborare cu balaurul si cu prima fiara.Se va ridica dintr-un loc cu putina populatie.Natiunea nu se va ridica prin razboi,cucerire sau ocupatie.Ci prin revolutie.Aceasta este natiunea americana-SUA.In 1798,cand Statul Papal se afla in robie,SUA crestea in importanta si putere,in Lumea Noua,care nu era la fel de sufocanta de populatie ca in Lumea Veche.Cele 2 coarne-Libertatea religioasa prin protestantism si Libertatea civila prin forma republicana de guvernamant.Asemenea mielului,nu e o natiune razboinica,nu are aspiratii de cucerire,este o natiune pasnica.La inceput era inofensiva,dar apoi ''graia ca un balaur''-se dovedeste persecutoare si cruda

  12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.

 • Asa cum Statul Papal domina Lumea Veche in Evul Mediu,SUA va domina intreaga lume,incepand cu Lumea Noua in epoca moderna.Statul Papal este refacut intre timp,desi devine cel mai mic stat din lume,insa cel mai important din punct de vedere religios-Vaticanul care in prezent este mult mai adorat decat Ierusalimul insusi.

  13. Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor

 • SUA va face semne mari.[...]foc face să se pogoare din cer ar putea fi o aluzie la artificii (inventate de chinezi),dupa cum stim,in fiecare an,de 4 Iulie,de Ziua Independentei,americanii organizeaza spectacole cu artificii cu fast.Guvernul american va folosi orice metoda de manipulare si indoctrinare al americanilor de rand,mai ales in epoca globalizarii.
  14. Şi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia şi a rămas în viaţă.

 • Papii si Presedintii americani ,tabloidele,vedetele,profetii falsi,liderii religiosi...vor fi de fiecare data victimizati la moartea lor.Ei vor fi tratati ca niste eroi,chiar si in epoca globalizarii.Iisus a prezis aparitia acestor ''hristosi mincinosi''.

  15. Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei.


 • Toti cei care se vor impotrivi Capitalismului si Crestinismului vor fi fie distrusi financiar,religios,economic,fie ucisi,fie arestati si inchisi.Conspirationistii si anti-capitalistii vor avea de suferit.SUA va ataca statele ce nu vor fi de acord cu regimul capitalist-vor fi razboaie si multi lideri vor fi rasturnati de la putere.

  16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.

 • Toti oamenii din Occident vor fi tratati ca niste sclavi.Fruntea(mintea) si mana lor cea dreapta (munca si activitatea) vor fi otravite prin diverse metode:TV,Mass-Media,Internet,alimentele nesanatoase,alcoolul,drogurile,distractiile,petreceriile,absolut tot ce inseamna democratie,viata cotidiana de tip capitalist sau capitalism ii va otravi pe toti.In cele din urma,Noua Ordine Mondiala-o lume condusa de un guvern mondial-si de Banca Mondiala.

  17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.

 • Cei care nu vor accepta regimul Noii Ordini Mondiale vor fi nevoiti sa se adapteze in natura,vor fi complet exclusi din societate.Mai ales cei care nu vor accepta cipurile implantate si nici moneda unica.Sistemul monetar ii va invrajbi si amagi pe toti.

  18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

 • Candidatii numarului Fiarei

  Nero

 • Singurul lider antic al carui nume a rezultat 666,prin Gematria este Nero Caesar Augustus.Dar acesta s-a sinucis cu mult timp inainte ca Ioan sa scrie Apocalipsa.

  N = 50
  R = 200
  W = 6
  N = 50
  Q = 100
  S = 60
  R = 200

  Mahomed

 • Un alt candidat ideal ar fi profetul Mahomed.

  M O H A M E D
  600 6 5 1 40 10 4

  600+6+5+1+40+10+4=666

 • Musulmanii cred ca numarul 666 e un numar sfânt. Numarul 666 este considerat a reprezenta Coranul si pe marele profet Mohamed. Despre acest numar se spune în Apocalipsa ca e numar omenesc, deci nu e ceva de inspiratie divina autentica. Musulmanii cred ca Satan a pervertit Biblia crestina si îi amageste pe crestini sa nu asculte de Coran si Mohamed inclusiv prin aceea ca numarul 666 ar fi demonic, când de fapt, zice învatatura islamica, ar fi sfânt.

 • Fiara vine din mare. Are şapte capete şi zece coarne. Semnul ei este cifra 666. Apocalipsa pomeneşte şi o a doua Fiară. Aceasta vine din pământ (din pământul Palestinei), seamănă cu un miel, dar are glas de dragon. Are mai puţine coarne decât Fiara dintâi: numai două. Coarnele sînt manifestarea trufiei nesăbuite şi a insolenţei.

 • Fireşte, cele şapte coarne trimit la şapte împăraţi romani: Augustus, Tiberius, Claudius, Caligula, Nero, Galba şi Titus. Cifra 666 îl desemnează, în opinia majorităţii exegeţilor, pe împăratul Nero. Cealaltă Fiară (fiara care vine din pământ) are acelaşi număr. S-a presupus că personajul sugerat este un anume Gessius Florus, procurator al Iudeei (al cărui nume, în limba ebraică, dă tot cifra 666). Ipoteza aparţine lui Constantin Daniel.

 • Comentatorii care consideră că Apocalipsa vorbeşte despre viitor (şi nu despre prezent), că e, mai curând, o profeţie văd în Fiara cu şapte capete pe Antichrist.


 • Totusi,iata un candidat care in prezent conduce si acum la Roma.Si al carui nume iese 666.

 • O interpretare care a câştigat popularitate în perioada următoare Reformaţiunii a fost aceea că 666 era valabil pentru Vicarius Filii Dei, însemnând “vicarul Fiului lui Dumnezeu”, unul din titlurile pentru papa de la Roma. Valoarea numerică a literelor componente ale acestui titlu totalizează 666 după cum urmează:
  VICARIU(U=V)S FILII DEI
  5+1+100+1+5 1+50+1+1 500+1


 • Observati insa si culoarea robelor,cat si a Papei,cat si a cardinalilor: • Sa reprezinte religia catolica ca fiind religia satanica a Antichristului asa dupa cum spune Apocalipsa lui Ioan?

  Sa fie Statul Papal adevarata Fiara?

  Si la urma urmei,cine este Antichrist?

 • Numele de Antichrist personifică întruchiparea răului absolut într-un singur individ, adversar al creştinismului, sau un epitet cu care poate fi numit un activist eterodox cu scop dispreţuitor.

  1 Ioan 2:18 afirmă că nu e vorba de un singur Antihrist, ci că există mulţi Antihrişti.
  1 Ioan 2:22-23 afirmă că cine neagă faptul că Isus ar fi Hristosul (adică Mesia) este un Antihrist („care tăgăduieşte pe Tatăl şi pe Fiul”). Prin urmare, ateii, agnosticii, hinduşii, musulmanii, evreii, budiştii, jainiştii, confucianiştii, taoiştii, şintoiştii, etc., într-un cuvânt toată lumea cu excepţia creştinilor este formată din Antihrişti.


  "Christus" Lucas Cranach Îl înfăţişează pe Iisus sărutând picioarele lui Petru în timpul actului spălării picioarelor din Ioan 13:14-17.


  "Passional Christi und Antichristi" Lucas Cranach creează o antiteză cu acest tablou care îl prezintă pe papă cerând ca să i se sărute picioarele. Cele două degete ridicate reprezintă pretenţia papală de a fi înlocuitorul lui Christos pe pământ.

 • Sa nu uitam ca apostolul Petru a fost crucificat cu capul in jos,rezultand o cruce intoarsa.In prezent,despre aceasta cruce intoarsa se spune ca reprezinta crucea Satanei,simbolul raului.Este văzută în genere ca un simbol satanic, deoarece pare a nega martiriul lui Iisus.
Ultima editare efectuata de catre OpHaNiM in 11/2/2013, 21:51, editata de 4 ori

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4797

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Adevarata semnificatie a prostituatei, fiarei si a babilonului din Apoc. cap. 18

Mesaj Scris de adicel13 la data de 28/9/2012, 03:03

DE FAPT PROSTITUATA CEA MARE NUMITA BABILONUL, REPREZINTA VIATA! VIATA ACEASTA UMANA, IN SINE, IN ABSOLUTUL UMAN RAPORTAT LA VAZUT, MATERIE, TIMP, SPATIU:

...tot ceea ce este marcat cu rosu MAI JOS din Apocalipsa cap. 18, reprezinta VIATA umana ( materie, timp, spatiu )Inlocuiti ceea ce este insemnat cu rosu...cu...VIATA!!!


cap.18

1După aceea, am văzut pogorându-se din cer un alt înger, care avea o mare putere; şi pământul s-a luminat de slava lui.
2El a strigat cu glas tare, şi a zis: "A căzut, a căzut, Babilonul cel mare! A ajuns un locaş al dracilor, o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei păsări necurate şi urâte;
3pentru că toate neamurile au băut din vinul mâniei curviei ei, şi împăraţii pământului au curvit cu ea, şi negustorii pământului s-au îmbogăţit prin risipa desfătării ei."
4Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: "Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei, şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!
5Pentru că păcatele ei s-au îngrămădit, şi au ajuns până în cer; şi Dumnezeu Şi-a adus aminte de nelegiuirile ei.
6Răsplătiţi-i cum v-a răsplătit ea, şi întoarceţi-i de două oricât faptele ei. Turnaţi-i îndoit în potirul în care a amestecat ea!"
7Pe cât s-a slăvit pe sine însăşi, şi s-a desfătat în risipă, pe atât daţi-i chin şi tânguire! Pentru că zice în inima ei: "Şed ca împărăteasă, nu sunt văduvă, şi nu voi şti ce este tânguirea!"
8Tocmai pentru aceea, într-o singură zi vor veni urgiile ei: moartea, tânguirea şi foametea. Şi va fi arsă de tot în foc, pentru că Domnul Dumnezeu, care a judecat-o, este tare.
9Şi împăraţii pământului, care au curvit şi s-au dezmierdat în risipă cu ea, când vor vedea fumul arderii ei, o vor plânge şi o vor boci.
10Ei vor sta departe, de frică să nu cadă în chinul ei, şi vor zice: "Vai! vai! Babilonul, cetatea cea mare, cetatea cea tare! Într-o clipă ţi-a venit judecata!" -
11Negustorii pământului o plâng şi o jelesc, pentru că nimeni nu le mai cumpără marfa:
12marfă de aur, de argint, de pietre scumpe, de mărgăritare, de in subţire, de purpură, de mătase şi de stacojiu; nici feluritele lor soiuri de lemn de tiin, tot felul de vase de fildeş, tot felul de vase de lemn foarte scump, de aramă, de fier şi de marmură;
13nici scorţişoara, nici mirodeniile, nici miroznele, nici mirul, nici tămâia, nici vinul, nici untdelemnul, nici făina bună de tot, nici grâul, nici boii, nici oile, nici caii, nici căruţele, nici robii, nici sufletele oamenilor.
14Şi roadele atât de dorite sufletului tău s-au dus de la tine. Toate lucrurile alese, strălucite, sunt pierdute pentru tine, şi nu le vei mai găsi.
15Cei ce fac negoţ cu aceste lucruri, care s-au îmbogăţit de pe urma ei, vor sta departe de ea, de frica chinului ei. Vor plânge, se vor tângui,
16şi vor zice: "Vai! vai! Cetatea cea mare, care era îmbrăcată cu in foarte subţire, cu purpură şi cu stacojiu, care era împodobită cu aur, cu pietre scumpe şi cu mărgăritare!
17Atâtea bogăţii într-un ceas s-au prăpădit!" - Şi toţi cârmacii, toţi cei ce merg cu corabia pe mare, marinarii, şi toţi cei ce câştigă din mare, stăteau departe;
18şi, când au văzut fumul arderii ei, strigau: "Care cetate era ca cetatea cea mare?"
19Şi îşi aruncau ţărână în cap, plângeau, se tânguiau, ţipau şi ziceau: "Vai! Vai! Cetatea cea mare, al cărei belşug de scumpeturi a îmbogăţit pe toţi cei ce aveau corăbii pe mare, într-o clipă a fost prefăcută într-un pustiu!"
20"Bucură-te de ea, cerule! Bucuraţi-vă şi voi, sfinţilor, apostolilor şi proorocilor! Pentru că Dumnezeu v-a făcut dreptate, şi a judecat-o."
21Atunci un înger puternic a ridicat de jos o piatră ca o mare piatră de moară, a aruncat-o în mare, şi a zis: "Cu aşa repeziciune va fi aruncat Babilonul, cetatea cea mare, şi nu va mai fi găsit!
22Şi nu se va mai auzi în tine nici sunet de alăute, nici cântece din instrumente, nici cântători din fluiere, nici cântători din trâmbiţe; nu se va mai găsi la tine nici un meşter în vreun meşteşug oarecare. Nu se va mai auzi în tine vuietul morii.
23Lumina lămpii nu va mai lumina în tine, şi nu se va mai auzi în tine glasul mirelui şi al miresei, - pentru că negustorii tăi erau mai marii pământului, pentru că toate neamurile au fost amăgite de vrăjitoria ta,
24şi pentru că acolo a fost găsit sângele proorocilor şi al sfinţilor şi al tuturor celor ce au fost înjunghiaţi pe pământ."


In acest capitol fiind descrisa o femeie ce sade pe un balaur, cine reprezinta aceasta femeie in absolut se poate regasi pe cat se poate de clar ca fiind reprezentarea acestei vieti umane reprezentata de tot ceea ce cuprinde ea in vazut, materie, timp, spatiu, iar in Geneza cap. 3:20, se poate observa acest lucru:

Şi a pus Adam femeii sale numele Eva, adică viaţă, pentru că ea era să fie mama tuturor celor vii.”


http://www.strainisicalatori.blogspot.com.es/

Idea
avatar
adicel13
Vizitator


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum