Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Teoria Pamantului Gol

In jos

Teoria Pamantului Gol

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 1/3/2011, 06:45

Teoria pamantului gol

TEORIA PĂMÂNTULUI GOL a fost elaborată, pentru prima dată, în 1906, de scriitorul american Wiliam Reed, în cartea FANTOMA POLILOR, iar mai târziu a fost dezvoltată de un alt american, Marshal B. Gardner, în 1920, în lucrarea O CĂLĂTORIE ÎN INTERIORUL PĂMÂNTULUI. Au fost Polii descoperiţi cu adevărat ?. Surprinzător, cei doi, care au ajuns la aceleaşi concluzii în mod independent, susţineau că în interiorul Terrei trăieşte o populaţie numeroasă, formată din milioane de locuitori, deţinătoarea unei civilizaţii extrem de avansate. Red considera că grosimea scoarţei terestre este de doar 88 de mile în timp ce interiorul gol al planetei are diametrul de 6400 de mile.

Teoria Pământului Gol presupune existenţa doar a scoarţei terestre în interiorul căreea se află un gol. Perete planetar ar prezenta la cei doi poli şi in diferite puncte ale Pământului intrări largi sau mai înguste spre Interior. Asadar, Pământul ar avea nu numai o suprafaţă exterioară, ci şi una interioară, pe care ar trăi o civilizaţie intraterestră. Se încearcă dovedirea acestei ipoteze prin diferite metode (imagini satelitare, filmuleţe, argumente mai mult sau mai puţin ştiinţifice, mărturii ale unor exploratori etc).


Există nenumărate dovezi că pământul este gol şi că în interiorul lui trăiesc civilizaţii avansate. Aceste teme se regăsesc în întreaga istorie a umanităţii, îndeosebi în tradiţiile şi culturile din antichitate. La ora actuală, oamenii au devenit într-o asemenea măsură marionetele celor care îi guvernează încât sunt dispuşi să ridiculizeze pe oricine ar încerca să-i convingă de faptul că interiorul pământului este gol.

mişcarea de rotaţie a planetei în jurul axei sale dă naştere unei forţe centrifugale care aruncă materia către exterior, la fel ca centrifuga unei maşini de spălat, care rămâne întotdeauna goală în centru. Cum ar fi fost posibil ca această materie să rămână în centrul planetei în perioada în care aceasta se afla în stare gazoasă şi apoi lichidă, înainte să se solidifice? Această concluzie este împotriva oricărei logici şi a tuturor legilor fizicii.

Oamenii pot trăi la fel de bine pe partea opusă a scoarţei pământului, aşa cum trăim noi la suprafaţa ei. Dacă vă întrebaţi cum poate fi posibil acest lucru, gândiţi-vă că oamenii care trăiesc în Australia nu cad de pe pământ, deşi trăiesc cu capul în jos faţă de cei din emisfera nordică. Forţa care îi menţine pe pământ este gravitaţia. Aceasta funcţionează la fel de bine şi în cazul celor care trăiesc în interiorul pământului. Forţa gravitaţiei îi atrage
, lucru valabil în egală măsură pentru cei care trăiesc la suprafaţa pământului şi în interiorul lui. Centrul forţei gravitaţiei nu este centrul planetei, ci este situat la circa 750 de kilometri sub suprafaţa scoarţei, adică la jumătatea acesteia, acţionând în mod egal asupra ambelor părţi ale acesteia.


De asemenea, susţinătorii ideii de Pământ Gol şi a comunicării exteriorului cu interiorul prin cele două deschideri polare îşi pun adesea numeroase întrebări:
1. Se poate dovedi că vreun explorator a atins aşa-numiţii poli Nord sau Sud?2. Dacă nu există paralela dincolo de latitudinea 86 (grade), atunci cum poate cineva să ajungă la pol (care se află teoretic la latitudinea de 90 grade)?
3. De ce vânturile nordice sunt din ce in ce mai calde pe măsură ce se avansează în Arctica?
4. De ce, dincolo de latitudinea 83 grade nord, există mare deschisă (dezgheţată) şi curenţi calzi de aer?
5. Odată atinsă paralela 82, de ce acul busolei devine brusc agitat şi inutil?
6. De ce curenţii calzi de aer menţionaţi anterior aduc mai mult praf decât orice alt curent similar de pe Pământ?
7. Dacă nu există râuri care curg din interiorul planetei spre a se vărsa în oceanul arctic, de ce la poli există atâtea aisberguri formate din apă dulce?
8. Care este explicaţia faptului că în aceste blocuri de gheaţă şi în apă se găsesc seminţe şi plante tropicale?
9. De ce milioane de păsări şi animale migratoare se indreaptă spre nord, dincolo de cercul polar, în timpul iernii?
10. De ce vântul care vine dinspre nordul extrem aduce cu el mai mult polen şi petale de flori decât o face orice alt curent de aer de pe Pământ?
11. De ce acest polen adus de vânt colorează vizibil straturile de zăpadă pe suprafeţe întinse?


SI INEXPLICABILELE GAURI DESCOPERITE :

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4819

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum