Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

Cum au manipulat Bolsevicii zeci de generatii de elevi

In jos

Cum au manipulat Bolsevicii zeci de generatii de elevi

Mesaj Scris de OpHaNiM la data de 1/3/2011, 09:17

In istoria oficiala ce ne-a fost baga pe gat inca de pe vremea pioneratului si a cravatei rosii
8 mai 1921 era momentul ZERO al PCR (Parditul Comunist Roman)
Intr-un anume fel,propaganda spunea adevarul dar intr-un alt sens 8 mai 1921 nu era
nici pe departe clipa zorilor bolsevismului in Romania.
Comunismul avea deja o vechime prin zona si nu fusese nici pe departe usa de biserica.
Incepuse sa se manifeste imediat dupa puciul din 1917, cunoscut ca Marea Revolutie Socialista din Octombrie,cand Lenin,obsedat de succesul operatiunii sale de rasturnare a regimului tarist cu bani de la germani , a decis ca trebuie sa inceapa urgent sa exporte revolutia.
Reteta era simpla : bani si terorism , banii cel putin in cazul Romaniei proveneau din tezaurul pus la Moscova inainte de Primul Razboi.
O alta parte proveneau din tot cea u jefuit Bolsevicii in Rusia dupa 1917.

Asa ca pe sfarsitul anilor '20,regatul lui Ferdinand colcaia de agenti ai Kominternului pusi la sabotaj ,dornici de atentate,gata oricand sa faca propaganda in cazarmi in carciumi sau in gari.
Miscarea socialista devine astfel un fel de gaura de sobolani si soricei,amestec ciudat de agenti ai Kominternului ,pseudointelectuali idealisti , politicieni minori, lumpen proletari,aventuriei si teroristi.
Actul fondator al PCR din mai 1921,are o istorie si mai tampita.

In mod direct o consecinta a congresului al II-lea al Kominternului ,desfasurat in 1920 la Petrograd si Moscova.
Si care Lenin ia strans pe toti comunistii din toate partidutele sociolisto-comunisto-bolsevice,ca sa le pune in fata un document cu noile conditii ,de afiliere,nenegociabile.
Delegatia romana era condusa de Gheorghe Cristescu,zis si Plapumaru ,liderul unei factiuni radicale a Partidului Socialist Roman ,factiune ce nu aduna mai mult de 1000 de membri.
Punctele cele mai importante ale intalnirii de la Moscova era legata de obligatia de la renunta la obligatii din partide si de a lua-o in pas de defilare pe calea terorismului si clandestinitatii.

Cristescu, baiat uns cu multe alifii si fire negocianta incearca sa mai de apa dupa visin,insa in final pe 3 Decembrie , semneaza.
La 10 Decembrie e primit de Lenin la Kremlin dar intalnirea cu taticul Bolsevismului consta doar intr-o strangere tovaraseasca de maini,si probabil un fursec facut de Krupskaia.
Delegatia vine in bucuresti si declanseaza imediat circul luptei,in joc sunt doua factiuni : a lui Cristescu ,radicala si bolsevica , si ce-a cu prevederi social-democrate din care face parte Ilie Moscovoci,Ion Fluieras,Jumanca,si alti baieti de stanga ceva mai calmi.
Bolsevicii lui Cristescu incep talmalaul , ataca sediile ,ameninta membrii,si dau lovitura finala convocand congresul din 8 Mai unde forteaza afilierea la Komitern.
Numai ca dupa 12 Mai,dupa ce au votat afilierea la o organizatie terorista care vroia sa rastoarne ordinea statului Roman ,baietii sunt saltati la comanda de catre siguranta si bagati la zdup.

OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 4794

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum